BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Öztürk; 'Hizmet için geliyorum'

G.O.P'nın her taşında emeği olduğunu söyleyen Öztürk, halkın kendisini tekrar seçeceğine inanıyor.

Abone ol

Bahri KAYAOĞLU
Haber/Analiz
bahri@internethaber.com
GSM: 0 555. 396 02 03

YAŞAM ÖYKÜSÜ

1950yılında Trabzon’un Araklı ilçesinin Yeşilce köyünde doğdu. 5 kardeşin ikincisiydi. Anadolu gelenek ve görenekleri içinde aile terbiye ve edebini alarak büyüdü.İlk eğitimimden sonra İstanbul’a taşındılar. Babası Ali Öztürk taşocağı işletmeciliği yapıyordu Ümraniye de bir süre ikamet ettikten sonra 1960 yılında o zamanlar daha çok “Taşlıtarla” olarak bilinen Gaziosmanpaşa’ya yerleştiler.

Taşlıtarla, 1950 yılında göç eden yaklaşık iki bin Bulgaristanlı Türk’ün yerleştirildiği yerleşim alanıydı. Öztürk ailesinin bu bölgeye yerleşmesinden sonra Karadenizliler de akın akın gelmeye başladı. Önceleri gurbete çalışmaya gelen Karadenizliler daha sonra buralara yerleşip inşaat işleriyle uğraşacaklardı.

Sabri Öztürk, orta okulu bitirdikten sonra sanata meraklı olan dedesi Mehmet beyin isteği üzerine 1964’te Sultan Ahmet Sanat Enstitüsü’ne yazdırıldı. Yaz aylarında, dedesine yardımcı oluyordu. Hayali inşaat mühendisi olmaktı. Özel Işık Mühendislik Okuluna girdi. Sonraki yıllarda bu özel okul Yıldız Üniversitesine bağlanacak ve Sabri Öztürk 1973 yılında inşaat mühendisi olarak sınıf birincisi derecesi ile mezun olacaktı.

Okul yıllarında sosyal demokrat bir görüşe sahip olmasına rağmen herhangi bir örgüt içinde yer almadı. Fakat 1974’te CHP üyesi oldu. Gençlik kollarında yer aldı ve başkanlık yaptı. 1980’de ihtilal oldu ve siyasi partiler kapatıldı. Siyasi faaliyetlerine ara verdi.

Uzun yıllar Anadolu’da ve İstanbul’da serbest inşaat mühendisi olarak çalıştı. Çeşitli Şantiyelerde Şantiye Şefi olarak görev aldı. Daha sonra G.O.P.’da inşaat müteahhitliği ve birçok yerde tatil köyü inşaatları yaptı.

Turgut Özal. kurduğu Anavatan Partisinde dört eğilimi birleştirerek ülkeye barış ortamı getirdi. ANAP’a üye oldu. 1984 yerel seçimlerinde G.O.Paşa ilçesine belediye başkan adayı oldu ve seçildi. G: O. Paşa’nın ilk belediye başkanıydı. İlçe de alt yapı yoktu, kaçak yapılaşma çoktu. PTT, elektrik ve su bölgenin başlıca sorunlarıydı.

Başkanlık görevi sırasında 95 bin gecekondu sahibine tapuları dağıtıldı. 18 mahalle ve üç binin üzerinde sokağa altyapı getirildi. Artık su kanaları 40 km den 500 km ye içme suyu hatları 18 km den 420 km ye çıkarıldı. İlçenin tüm yolları 500 km asfaltlandı. Yeni yol ve sokaklar yapıldı. Spor tesisleri kuruldu. Kültürel faaliyetler için sosyal tesisler yapıldı.
Çocuk parkları, yeşil alanlar ve ağaçlandırma çalışmaları hızla sürdü. Halk pazarları,nikah ve düğün sarayı, ana-çocuk sağlığı binası, sağlık ocakları,çocuk evleri ve kreşleri açıldı. Kamu ve hizmet binaları olarak da itfaiye binası, zabıta ve polis karakolları, belediye hizmet binası ile emniyet amirliği binası hizmete açıldı. Bütün bunların yanı sıra G.O.Paşa imar planı yapıldı. G:O.P. Belediye Başkanlığı görevinden sonra 1991 genel seçimlerinde, tercihli oylar ile İstanbul milletvekili seçildi. 28 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin belediye başkan adayı olarak yarışa katılacak olan Sabri Öztürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

PROJELERİ

Sabri Öztürk’le, ‘hayat hikayesi’ ile ilgili yaptığımız sohbetten sonra Gaziosmanpaşa ilçesine tekrar başkan seçilerse yapacağı projelerini anlatmasını istedim. İşte projeleri.

ULAŞIM: G.O.Paşa’nın en önemli sorunlarından birisi ULAŞIM’dır. Bitmek bilmeyen raylı sistem halkımıza ve esnafa adeta kan kusturmaya devam etmektedir. Oto yollar düzensiz ve yetersizdir. Çözüm planımız şu; Oto yollar, alt geçitler, üst geçitler, yeniden projelendirilip ele alınacak. Çevre ile bağlantılar en sağlıklı bir şekilde çözümlenecek. Mevcut yollar artan nüfus ve göç dalgası göz önünde tutularak el alınacak ve buna göre yeniden düzenlenecek. Gaziosmanpaşa Meydanı yaya ve oto trafiğine uygun bir biçimde projelendirilecek ve modern bir yapıya kavuşturulacak.

İMAR PLANI: Gaziosmanpaşa mevcut nüfusu ile İstanbul’un en büyük ilçelerinden biridir. Devam etmekte olan “GÖÇ” dalgası nedeniyle de bu nüfus hızla artmaktadır. Bütün bunlara karşın İlçe yönetimin ciddi olarak ele aldığı hiçbir proje mevcut değildir. Oysa daha önceki başkanlık dönemimizde, Türkiye’nin en büyük kentlerinden biri sayılabilecek Gaziosmanpaşa’yı, GECEKONDU KENTİ olmaktan kurtarmış , çağdaş görselliğini koruyabilmek için çok çaba göstermiştik. Sonra gelen yönetimlerin bu çarpık yapılanmaya gösterdiği yaklaşım hiçte iç açıcı değildir. Yapılması gerekeni yeniden yapacağız. İlçemizin kent ölçeğinde imar planları ivedilikle çıkarılacak ve imarın bu planlara uygunluğu titizlikle sağlanacaktır. Çarpık kentleşmeyi giderebilmek için bir yandan yeni projeler üretilirken, diğer yandan da yeni konut alanları oluşturulmalıdır.

Diğer projelerimizi ana başlıklar halinde şöyle sıralayabiliriz.

Tüm binalar depreme dayanıklı hale getirilecek. / Tam donanımlı belediye hastanesi, üniversite kampüsü kurulacak. / İşyeri geçici ruhsatları kalıcı hale getirilecek. / Emlak ve temizlik vergileri makul düzeye getirilecek. / Yaşlılara huzur evi, özürlülere sosyal tesis, öğretmen evi ve çocuk bakım evleri, mahalle sağlık ocakları kurulacak. / Sağlık tarama birimleri, bedava ilaç dağıtımı, kimsesizlere aş ve bakım evi sağlanacak.Toplu konut ve sanayi siteleri artırılacak./ Katlı oto parklar, daimi halk pazarları, mesire alanları, parklar kurulacak. / Olimpiyat köyü ve kompleksi, kütüphane ve kültür merkezleri, mahalle gençlik merkezleri, yeni iş imkanları yaratmak için çeşitli kurslar açılacak. S.Çiftliği ve Küçükköy’de belediye şube müdürlükleri kurulacak. Hedefimiz, çağdaş, modern, yaşanabilir, gündüzleri pırıl pırıl, geceleri ışıl ışıl, bir Gaziosmanpaşa yaratmak olacak.”




www.sabriozturk.com