BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Özkök'e Amerikanvari yakıştırması

Sabah yazarı İlker Sarıer, ABD'nin Türkiye karalamasını ele aldı. Umur Talu'ya övgü yağdıran Sarıer, Ertuğrul Özkök'ü "Amerikanvari" olarak gördü.

Abone ol

İlker Sarıer, ABD medyasının Türkiye hakkında yazdıklarına değindi. Hemen belirtelim Sarıer, mesai arkadaşı Umur Talu'ya bu konuda tam not verdi. Çünkü Sarıer'e göre Talu, anti-Amerikancı duruşuyla, olayları manipüle etmeden (Halk arasında olayları çarpıtmadan) ve objektif bir şekilde veriyor. Fakat Ertuğrul Özkök için tam tersi düşünceye hakim. Sarıer'in Özkök'e "Amerikanvari" yakıştırması bunu gösterdi. Öte yandan Başbakan Erdoğan ise "Gazeteleri artık okumuyorum" diyerek olayları akışına bırakmış. Sarıer'in Başbakan hakkındaki yorumu ise çok kısa: "İyi ki okumuyor!"...


Bizim Umur Talu, ciddi meseleler üzerine ter döküyor, sayesinde biz de aydınlanıyoruz. Anladığım kadarıyla birtakım karanlık lobiler, Amerikan basınını bize karşı fıştıklıyor. Bizimkiler de çene yetiştirmek için her gün sayfalar dolusu Amerika'ya verip veriştiriyor.
Ertuğrul Özkök'ün "Amerikanvari" duruşu bile bu tırmanışı engelleyemiyor.
Fakat ne yalan söyleyeyim, ben buradan bir endişe çıkartamıyorum.
Amerikan basınındaki politik manipülasyon çok eski bir alışkanlıktır. Bizim sağ cenah ise, dini ve milli reflekslerle hareket etmeyi zaten çok sever.
Kardak Krizi'nde de yaşamıştık, bir kısım Türk basını kendi kendine Yunanistan'a savaş ilan etmişti, bazı "en kahraman Rıdvanlar" da adayı kurtarmaya gitmişlerdi. Fiyaka yaptıklarıyla kaldılar, savaşı çıkartamadılar. Başbakan Erdoğan da zaten demedi mi, "Gazeteleri artık okumuyorum" diye... Bizim hükümetin tahrik olmayacağından ben eminim.
Ama başka sebeplerle tahrik olurlar mı bilemem!..

YAZI:İlker SARIER
SABAH