BIST 10.654
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,06
HABER /  GÜNCEL

Özkök: Riyakar gazeteciler var

Özkök, gazetecilerin susturulduğunu iddia eden bazı yazarların inanılmaz riyakarlık içinde olduğunu yazdı.

Abone ol

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök basında dürüst olduğunu iddia eden bazı yazarların mesleğine demedik laf bırakmadığını yazarak basının haksız yere eleştirildiğini belirtti.

Mehmet Barlas'ın 'iyi ki basın var' kampanyasına destek veren Özkök, basın sayesinde halkın gerçekleri öğrendiğini hatırlatarak dürüstük adına hareket eden bazı meslektaşlarını eleştirdi.

Özellikle Çölaşan'ın izne ayrılması olayından sonra gündeme gelen susturulma olayına değinen Özkök, konuyu istismar eden gazetecilerin olduğunu belirterek bu konuda riyakarlığın inanılmaz boyutta olduğuna dikkat çekti.

Özkök susturulma olayında riyakarlık ve samimiyetsizliğe de şu örneği verdi:
Son zamanlarda buna bir de ‘‘gazetecileri susturma’’ iddiaları eklendi.  Burada da inanılmaz bir riyakárlık görüyorum. Çok değil bundan bir yıl önce, tanınmış bir yazarının bir gazete patronu hakkında yazdığı yazıyı gazeteden çıkartan bir gazetenin yöneticisi, şimdi oturmuş hiç kendine bakmadan medyada susturulma eleştirisi yapıyor. Orada susturulan, başka gazetede de işinden atılan aynı gazetecinin bugün işsiz olduğunu da kimse hatırlamak istemiyor.

Muhalefetin de kendilerine yer vermediğini iddia eden siyasilere de tepki gösteren Özkök, şunları söyledi:

Ben günlerdir gazetelerin seçim sayfalarını izliyorum. Sadece Hürriyet değil, parti organı gibi çalışmayan öteki gazetelerde de her partiye yer veriliyor. Ama bazıları sadece kavga istiyor.
Sadece kendi görüşleri aktarılsın, sadece hükümet yerden yere vurulsun istiyor. Artık bazı şeyleri anlamamız gerekiyor.
Türkiye, Avrupa Birliği'ne doğru gidiyor. Bütün meslekler gibi basın da kendi kurallarını yerleştirmek zorunda olduğunu yaşayarak öğreniyor.

28 Şubat döneminde susturulan gazeteci Mehmet Barlas'ın açtığı kampanyaya destek vererek bir nevi günah çıkartan Özkök, Barlas'ın o dönem susturulduğunda kimse arkasından ağıt yakmadığını yazdı.