BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  GÜNCEL

Özkan ve Balbay'dan CHP'ye müthiş çalım

Ergenekon tutuklusu iki isim Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan seçim için yol haritalarını oluşturdu.

Abone ol

Ergenekon sanıkları Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın seçimde bağımsız aday olacak. Anketler yaptıran Özkan İstanbul Kadıköy, Balbay Ankara Çankaya'yı düşünüyor.

Bu iddiayı Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde yazdı. Altaylı'ya göre bu ikilinin adaylığı ne CHP'den ne de onlara teklif götüren DSP'den olacak. Altaylı, Özkan ve Balbay'ın aday olmasının CHP'ye zarar vereceğini ileri sürdüğü yazısını şu sözlerle tamamlıyor:

CHP EN AZ İKİ VEKİL KAYBEDECEK

Her iki gazeteci de şu sıralarda tanıdıkları araştırma şirketlerine anketler yaptırarak "bağımsız aday" olma konusunda karar verme ve bölge belirleme çalışması içindeler.
Tuncay Özkan büyük bir ihtimalle İstanbul 1. Bölge'den, yani Kadıköy'ü de içine alan seçim bölgesinden bağımsız aday olacak.
 
Mustafa Balbay'm ise Ankara'da 1. Bölge'den, yani Çankaya'yı da kapsayan seçim bölgesinden "bağımsız aday" olma konusunda kararlı olduğu söyleniyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarma göre Tuncay Özkan'ın İstanbul 1.  Bölge'den aday olması halinde, ciddi bir oy alacağı ve alacağı oylarm bu bölgede CHP'ye en az 2 milletvekili kaybettireceği söyleniyor.

Aym şekilde Mustafa Balbay'm Ankara 1. Bölge'den aday olması halinde CHP'nin burada da büyük bir yara alacağı kesin.  Şimdilik fikir bu.  Tabii tüm bu araştırmaların ve bağımsız adaylık fikrinin, CHP'yi bu ikiliye yaklaştırmak ve aday gösterilmelerini sağlamak için yapılmış bir altyapı çalışması olması da mümkün. "