BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.463,69
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan 'hemen evlenin' çağrısı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kaymakamlara seslenirken ilginç bir konuya dikkat çekti!

Abone ol

İNTERNETHABER / Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Başbakanlık'ta ziyarete gelen yeni atanan kaymakamlara yaptığı konuşmada ilginç bir konuya dikkat çekerek, "Bekarlık size yaraşmaz, bekarlar çabuk evlensin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık'ta kendisini ziyaret eden yeni atanan kaymakamlara konuştu.

Erdoğan, yeni kaymakamlara görev yapacakları ilçelerde neler yapmaları gerektiğini anlattı.

Kaymakamların mesai saati olmadığını kimi zaman 8 saat kimi zaman da 24 saat uykusuz kalacakları günler olacağını hatırlatan Erdoğan, bekar kaymakamlara da evlenmeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan'ın bu tavsiyesi kendisini dinleyen kaymakamları güldürdü.

Bacası tütmeyen, sıkıntı içinde yaşayan fakir fukaranın evlerini evleriyle birlikte ziyaret etmeleri gerektiğini kaydeden Erdoğan şunları kaydetti: "Kimin bacısı tütmüyor, kimin evinde bir sıkıntı var. Hanımefendilerle beraber. Evli olan kaymakamlarımız hanımlarıyla, evli olmayanlar da tabi çabuk evlenmesi lazım. Bekarlık size yaraşmaz. Hemen dolaşıp ailelerle beraber bu işi çözeceğiz. Fakir gureba, garip gureba kalmayacak"

İşte Erdoğan'ın kaymakamlara diğer önerileri;

MAKAMA UĞRAMAYA VAKİT BULAMAMALISINIZ

Siz belki makama uğramaya vakit bile bulmamalısınız. Vaktinizi arazide halkla beraber geçirmeli. Evli olanlarınız, eşlerinizle beraber evleri ziyaret ederek halkla kaynaşmalısınız. Bazıları riskinden korkup çözümleri uygulamıyor, şehirlerde ilçelerde olumlu bir dönüşüm yaşanmıyor.

Türkiye dünya ölçeğinde rekor düzeyinde büyürken, ilçelerimizin kendi kaderine terk edilmiş olmasını, biz kabullenemeyiz. Bu ülke sadece belli ileri ve ilçeleri ile değil, 81 vilayetiyle, eş zamanlı büyümek 74 milyonun her birinin hissedeceği bir kalkınma sürecini hissetmek zorundadır.

BUNLARI YAPIN, FARKI GÖRÜN!

Sevgili kaymakam kardeşlerim, gideceğiniz her ilçede atılacak adımlara öncülük yapmanız sizin farklı yerlerde, iyi anılmanızı sağlayacaktır. Bunlar sizi ve ilçeyi çok güçlü kılacaktır. Bunları ben yaptığım için söylüyorum... Siz de yapın ve farkı görün.

Yolu olmayan köy kalmamalı, beton asfalt mı gerekiyor, beton asfalt... Suyunu götüreceksiniz... Yapacaksınız bunları... Mart ayıyla birlikte bu çalışmalar yoğun bir şekilde başlamalı.

DEVLET SADAKA DAĞITMIYOR

Muhalefet hep şunu söylüyor. Bunlar sadaka dağıtıyor diyor... Devletin sadaka dağıtması diye bir şey olmaz. Devletin garibe ulaşması olur. Sadakayı zengin birey dağıtır. Bizim değerlerimizde zengin birey onu dağıtırken, sağ elin verdiğini sol el görmez. Bu bireyin görevidir. Devletin değil. Onun için diyorum işte, kimin bacası tütmüyor, kimin evinde sıkıntı var, bunlar çözülecek. Elinizde bu imkan varken yapacaksınız. Biz milli bütçeden bunu tahsis ediyoruz size... Fakir, fukarayı arayın bulun ve dağıtın... Siz yasadışı bir şey yapmıyorsunuz. Varsın muhalefet 'sadaka devlet' desin... Siz görevinizi yerine getirmelisiniz.

Makamınız, eviniz halka açık olmalı. O zaman çok daha güçlü olacaksınız. Vatandaşla ilişkilerde, önce vatandaşın hakları aklınıza gelmeli. Öncelikle yetkilerinizi değil, görevlerinizi hatırlayın. Ben mazeretlere sığınmayacağınıza inanıyorum. İlçenin ileri gelenleri ile samimi iletişim içerisinde olun. Çünkü halk bunu istiyor.

DEVLET-MİLLET KAYNAŞMASI İÇİN ÇALIŞIN

Benim her bir vatandaşım, zor zamanında devletin yanında olacağını bilecek ve yüzü gülecek. Ancak bu şekilde devlet-millet kaynaşmasını daha ileri taşıyabiliriz. Sizler oralara devletin asık suratıbnı değili kucaklaşmasını, uzattığı eli göstermek için gidiyorsunuz. Sizler sıkıntısı olan vatandaşımızı arayacaksınız... Bizim milletimiz onurludur, gelmeyebilirler. Siz bacası tutmayan evi tespit edeceksiniz, siz sabah okula giderken hangi çocuğun üzerinde palto yok bakacaksınız. Okullara gideceksiniz. Ayakkabısı yırtık mı, önlüğü var mı yok mu? İnceleyip yavrularımızın sorunlarını gidereceksiniz. Halktan kopuk idareci anlayışı artık çağın gerisinde kalmıştır. Görev yerlerinizde hepinize başarılar diliyorum, yolunuz bahtınız açık olsun, kalın sağlıcakla diyorum.