BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  GÜNCEL

Özışık'tan cezaevlerine FETÖ uyarısı

İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, FETÖ'deki çözülme için öncelikle cezaevlerindeki örgüt üyelerinin çözülmesi gerektiğini söyledi. Özışık, baskılar nedeniyle hala bu çözülmenin sağlanamadığını anlattı.

Abone ol

Gazeteci Süleyman Özışık, cezaevindeki baskı nedeniyle FETÖ'deki çözülmenin istenilen ölçüde yapılamadığını söyledi. FETÖ'cülerin cezaevlerinde sanıldığının aksine iyi şartlarda kaldıklarını belirten Özışık, infaz koruma memurları arasındaki FETÖ temizliğinin tam olarak yapılamadığını kaydetti.

Süleyman Özışık, NTV'de Simge Fıstıkoğlu'nun sorularını cevapladı. Cezaevlerindeki örgüt üyelerinin, adli suçlularla ve diğer terör örgütü üyeleriyle birlikte kalmak istemediklerini söyleyen Özışık, FETÖ'cülerin cezaevlerinde sanıldığından daha iyi şartlarda olduğunu belirtti. İşte Özışık'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Bir kere tutuklanan FETÖ'cüler iki şey istiyor. Bunlardan biri adi suçlularla kalmamak ikincisi de diğer terör örgüt üyeleriyle bir arada bulunmamak. FETÖ'cülerin her istedikleri içeride oluyor. Televizyon istiyorlar alınıyor. Burada önemli olan şey özellikle cezaevi personeli. Bana kalırsa orada henüz tam anlamıyla temizlik yapılamadı.

"FETÖ'CÜLERİ ÜÇE BÖLMENİZ GEREKİYOR"

Cezaevindeki FETÖ'cüleri üçe bölmeniz gerekiyor. Birincisi darbeye katılanlar, ikincisi 17-25 Aralık'tan sonra bu örgütle irtibatını kesmeyenler. Üçüncüsü de ne yazık ki mağdur olanlar ve hala suçsuzluklarını kanıtlayamayanlar. Bana göre çözülme, darbecilerin baskıları nedeniyle istenildiği ölçüde olmuyor. Öncelikle cezaevindeki örgüt üyelerinin birlikte hareket etmelerini engellenmesi gerekiyor."

258 BİN KİŞİLİK BYLOCK LİSTESİ 

ByLock'u, FETÖ üyeliğinin ve darbenin en önemli delili olarak kabul ediyoruz. Bu şifreli programı, 258 bin kişinin kullandığı söyleniyor. Bir taraftan ByLock için kripto bir program olduğunu söylüyoruz, diğer taraftan örgüt içerisinde çok pasif kişilerinde bu listede yer aldığı görüyoruz. Böyle kripto olmaz! Evet bunun kırılması bizi bir faciadan kurtardı. Bylock hakikaten çok önemliydi ama 258 bin kişi ve bunların arasında çok pasif görevli olan ve esamesi okunmayacak kişilerin burada yer alması biraz sıkıntılı. Sanki FETÖ, bu yapının ortaya çıkarılmasının ardından bu listeye örgütü deşifre etmemek için birilerini mi ekledi? AVEA meselesini çok kez gündeme getirdik. Bu tür mağduriyetler de var burada."