BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.463,75
HABER /  GÜNCEL

Özgenere büyük Onur Ödülü

Organ Bağışı Kampanyası'na katkılarından dolayı Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e onur ödülü verildi.

Abone ol Türk Böbrek Vakfı, düzenledikleri Organ Bağışı Kampanyası'na katkılarından dolayı Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, eski futbolcu Ali Gültiken ve şarkıcı Ege'ye ''Onur Ödülü'' verdi.

Merter'deki Türk Böbrek Vakfı'nda düzenlenen törende konuşan vakıf başkanı Timur Erk, organ bağışında Türkiye'de sınıfta kaldıklarını ifade ederek, ''Ülkemizde 15 bin kişi her an böbrek nakli için sıra bekliyor, ancak yılda 1300 böbrek nakli olabiliyor. Biz Türkiye'deki 4 büyük kulübün taraftarlarını duyarlı hale getirirsek büyük başarı sağlarız. Bütün lig maçlarında organ bağışı ile ilgili pankartları taşıdığımızda, bağışlarda 3-4 misli artış oluyor. Futbol Federasyonu da bunun için bize izin veriyor'' dedi.

Onur ödülüne layık görülen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise organ bağışının bir hayat kurtarmakta ne kadar önemli olduğunu bildiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

''Bu konuda ülkemizde yeterli duyarlılık henüz oluşmadı. Bu anlayışı yaymak için hepimize büyük görevler düşüyor. Biz Türk Böbrek Vakfı'yla organ bağışı konusunda sıkı bir işbirliği içindeyiz. Ülkemizin en çok takip edilen sporu olan futbolun popülaritesinden, vakfın da faydalanabilmesi için Futbol Federasyonu olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Son 3 senedir takımlarımız Türk Böbrek Vakfı'nın pankartlarını taşıyorlar. Bağış konusunda bir katkımız olursa bundan dolayı mutlu oluyoruz. Bu pankartları taşımak aslında kulüplerimizin kararı oluyor. Biz sadece destek veriyoruz.''

Şarkıcı Ege de böbrek hastası çocuklarla birlikte olduğunu dile getirerek, ''Hayatları boyunca çikolata yememişler, beyaz ekmek yememişler. Bir böbrek hastasının çektiği sıkıntıları gördükten sonra insan, 'Neler yapabilirim' diyor. Birey olarak hepimizin birini yaşatabilmek adına bağış yapması çok anlamlı olacaktır'' diye konuştu.

Törende vakıf başkanı Erk, Özgener, Gültiken ve Ege'ye plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Tören sırasında Delgado forması giymiş minik bir Beşiktaşlı taraftar, başkan Özgener'e çiçek verdi.

Öte yandan, törenin ardından Mahmut Özgener, Ali Gültiken ve Ege, vakıfta diyalize giren hastaları ziyaret etti.

Özgener, hastalara ''Geçmiş olsun'' derken, milli takım forması ve çiçek verdi.