BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  GÜNCEL

Özgecan'ın katilini öldüren bakın kim çıktı! Tam bir suç makinesi

Özgecan'ın katili Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken'i F tipi cezaevinde silahla vuran mahkumun kimliği ortaya çıktı. Katil baba-oğulu vuran kişinin birçok suça karışan Gültekin Alan olduğu belirtildi.

Abone ol

Özgecan Aslan'ı öldüren Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken hakkında dün son dakika bir gelişme yaşandı. Adana'da yüksek güvenlikli F tipi cezaevinde silahlı saldırıya uğrayan baba-oğulu vuran kişinin kimliği belli oldu.

Mersin’de minibüste tecavüz edilmek istenirken öldürülen Özgecan’ın katili baba-oğul, yüksek güvenlikli F tipi cezaevinde silahlı saldırıya uğradı. Oğlu öldü, baba yaralı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katilini cezaevinde öldüren hükümlünün adı ortaya çıkarken, ifadesinde tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği öğrenildi.

 TAM BİR SUÇ MAKİNESİ!

Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan Gültekin Alan'ın sorgulandığı anlaşıldı.

Türkiye'de ölümüyle infial yaratan Özgecan Aslan’ın (20) katili minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken (27) ile babası Necmettin Altındöken (51), yüksek güvenlikli Adana F Tipi Kapalı Cezaevi’nde dün 15.00 sıralarında saldırıya uğradı.

SALDIRININ AYRINTILARI BELLİ OLDU!

Silah sesleri duyulurken ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ambulanslarla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kalbine yakın bir noktaya kurşun isabet eden Ahmet Suphi Altındöken yaşamını yitirdi. İki kurşunla vurulan baba Necmettin Altındöken yoğun bakıma alındı. Saldırının 6.35 mm tabancayla gerçekleştirildiği belirlendi. Adalet Bakanlığı olayla ilgili olarak 2 müfettiş görevlendirdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan saldırı sonrası Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’ne giderek inceleme yaptı. Olayda kullanılan tabancanın 6.35 milimetre çapında olduğu belirlenirken, saldırının nasıl gerçekleştiği araştırılıyor.



MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Adana Kürkçüler Cezaevinde kalan Ahmet Suphi ve babası Necmettin Altındöken'in silahla yaralanmasıyla ilgili olayın aydınlatılması amacıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla bir adalet müfettişi, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce de 2 kontrolör görevlendirildi. 

ÖZGECAN ASLAN'IN AMCASI KONUŞTU

Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan, "Neden diye sordum. Cevap bulmak için çaba harcadım. Şu an çok net söylüyorum üzüldüm, ölmemeliydi. Bu kadar basit ölmemeliydi, yaşamalıydı. Her gün bu acıyı yaşamalıydı. Annesi ve babası iyi değiller" dedi.

HİÇBİR ŞEY ÖZGECAN’I GERİ GETİRMEZ

Özgecan’ın annesi Songül Aslan, kızının katilinin öldürülmesiyle ilgili “Hiçbir şey benim kızımı geri getirmez” derken baba Mehmet Aslan, “Her konuştuğumuzda eskiye dönüyoruz. Konuyla ilgili bilgimiz yok” dedi. Amca Yaşasın Aslan da “Caniler adına üzüldüm. Ölüm bu kadar ucuz olmamalı. Yaşayıp bizim yaşadıklarımızı her an hissetmelerini isterdim" dedi.

Özgecan’ın annesi Songül Aslan


 MAHKUMLAR SORGULANDI

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro ekiplerinin, olaya adı karışan mahkum veya mahkumları sorguladığı öğrenildi.