BIST 10.275
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.396,16
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan'ın babası Türkiye'yi ağlattı

Özgecan Aslan 'ın babası Mehmet Aslan Kanal D'deki konuşmasıyla Türkiye'yi ağlattı. Özgecan Aslan 'ın ailesinin her sözü ibretlik. İşte Özgecan 'ı anlatan babası.

Abone ol
Özgecan Aslan'ın babası konuştu, Türkiye gözyaşlarına boğuldu. Birinin beni bu kabustan uyandırmasını istedim diye konuşan Özgecan Aslan 'ın babası Mehmet Aslan, yaşananlara anlam veremediğini söyledi. Allah'ın adaletini yerine getirecek hakimler ve savcıların, Özgecan 'a kendi çocukları gibi bakarak bir karar almalarını isteyen Mehmet Aslan; öyle olduğu zaman adaletin tecelli edeceğine inanacağını söyledi.

ÖZGECAN'IN KATİLİNİN KARISI İLK KEZ KONUŞTU OLAY AÇIKLAMA
özgecan-aslanin-babasi-türkiyeyi-ağlatti.jpg
Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayeti sonrası, acılı aile Kanal D ana haberde Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. “Birinin beni bu kabustan uyandırmasını istedim” diye konuşan Özgecan'ın babası Mehmet Aslan, idam getirilmesini istediğini; ancak çocuğunun ölümü sonrası böyle bir düzenlemenin yapılmamasını istedi. Acılı baba Türkiye'ye şöyle seslendi;

"Siz hiç mucize gördünüz mü? Ben herkese soruyorum. Her Türk vatandaşına soruyorum. Bir mucizeye şahit olanınız var mı içinizde. Şu anda bir mucize gerçekleşiyor. Onlarca, yüzlerce, binlerce Özgeler, meleklerin kanatları kırıldığı halde biraz önce söylediğim gibi bu olayın bu şekilde gerçekleşmesinin tüm Türkiye'ye maal olmasının elbette bir hikmeti var. Bunun kızımın üzerinde tecelli ettiren, inanıyorum ki aynı zamanda adaletini de tecelli ettirecektir.

"ÖZGE KENDİ ÇOCUKLARIYMIŞ GİBİ KARAR VERSİNLER"

Bunlar olurken kimse müdahil olmadı. Tecelli insanların algı boyutuna girerken. Bizler de öyleydik. Allah'ın adaleti tecelli ettiğinde kimse buna müdahil olmayacak. Buna müdahil olma esnasında, devletlerin hukuk sistemleri vardır. Allah adına bu adaleti hakimler verecektir. Eğer onlar kendi vicdanlarında, Özge'nin kendi çocuklarıymış gibi karar verirlerse, o zaman ben inanacağım ki adaleti yerine getiren, her hakimin her savcının bu işi layıkıyla yerine getirmiş olacağına inanıyorum. 

"HAK ETTİKLERİ CEZALARI ALACAKLAR" 

Zorlukla konuşan acılı anne Songül Aslan da, “Devletimize inanıyorum ben. Hak ettikleri cezaları alacaklar. Kızımızın kanı yerde kalmayacak. O bir masumdu. Hiçbir suçu olmayan kızımı bu hale getirenler, insan değil. Cani onlar. İçinde sevgi olmayan insanlar yapabilir bunu ancak. Biraz sevgileri olsaydı, biraz hoşgörüleri olsaydı bunları yapmazdı. Demekki bu insanların içinde sevgi kalmamış.

"BİRAZ BİLİNÇLENSİNLER" 
 
Türkiye’nin lanetlediği olay sonrasında ilk kez konuşan Özgecan’ın kardeşi Beste Aslan da, “Ben inanamıyorum hala, yanımda sanki. İkimiz tek kişiydik. Türk halkına yalvarıyorum ne olur biraz bilinçlensinler. Okulda insanlık ve sevgi dersi verilsin” diye konuştu.

"ÖZGECAN BİR MASALDI, BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ"
 
Canlı yayında son sözü söyleyen baba mehmet Aslan’ın şu sözleri ise ekran başındakileri gözyaşlarına boğdu:
 
“Masallarla büyüdük. Bir varmış, bir yokmuş. Bir Özge varmış, bir Özge yokmuş. Sevgi geldi saygı geldi cihana, biz yarattık dediler. Bizler sevmesini saymasını öğretmeye geldik cihana”