BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan davası son dakika gelişmeleri

Özgecan Aslan cinayeti davası ilk duruşması bugün Tarsus Adliyesi'nde . Özgecan Aslan davası son dakika gelişmeleri tüm gün canlı yayınla internethaber.com'da.

Abone ol

Özgecan Aslan cinayeti davasında ilk duruşma bugün.

Mersin Tarsus Adliyesi'ndeki Özgecan Aslan cinayeti davasında yaşanan son dakika gelişmelerini gün boyunda dakika dakika haberimizden takip edebilirsiniz.

Tarsus Adliyesi'nde yaşananları da haberimizdeki playerdan canlı olarak izleyebilirsiniz...

18.30- DAVA ERTELENDİ

Mahkeme davayı 9 Eylül tarihine erteledi. Tutuklu sanıkların tutuklululk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca Fatih Gökçe için tecavüz iddisayla ek bir iddianame hazırlanmasına karar verilerek duruşmaya son verildi.

18.02- ÇELİŞKİLİ İFADELER

Suphi'nin eşi, bir avukatın soruları karşısında çelişkili ifade veriyor. Minibüsün beyaz koltuk kılıflarındaki kan izlerini farketmediğini, desenleri olduğunu söylüyor. Biraz duraksayıp " Onları kayınpederim Necmittin yıkadı" diyor.
 

17.00- SANIĞIN KARISI KONUŞTU

Katil zanlısı Suphi Altıntaş'ın eşi Neslihan Altıntaş, SAGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile duruşma salonuna bağlandı:

"Eşinin elindeki kan ve yüzündeki tırnak izlerini sorunca "kavga ettim" dedi. Siyah pantolon kazağını çıkarıp yıkamamı istedi. Kan var mıydı bilmiyorum. Hiç aklımın ucuna dahi gelmedi böyle bir şey olduğunu. Zaten kavgacı biriydi, şüphelenmedim."

özgecan aslan cinayeti davası son dakika gelişmeleri.jpg 

ÖZGECAN'IN AMCASI İSYAN ETTİ

Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan:

Bunların başka faili meçhulleri vardır, araştırılsın

Mahkeme başkanı Özgecan'ın emekli astsubay amcası Yaşasın Aslan söz aldı:

16.00 -
122 gündür cehennem hayatı yaşıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar. Biz ateşin içindeyiz. Özgecan, aile vekendi adıma öyle bir karar istiyorum ki dünyaya ve ülkemize örnek olsun. Çocuklarımızın başına gelme ihtimali bertaraf olsun. Canilerin ruhundaki sapıklıklar ortaya çıkmasın. Bu değerli millet için istiyorum ki herkes mutlu yaşasın.

Çok tecrübeli, pişkin, profesyonel anlatıyorlar ki. Bunların başka faili meçhulleri vardır. Araştırılsın. Tarsus bölgesindeki faili meçhullerin bunlardan kaynaklandığını düşünüyorum.

En ağır şekilde bu canilerin safsatalarına inanmadan en ağır cezayıvermenizi istiyorum.

Mahkeme Başkanı sordu: Müdahil olmak istiyor musun?

-Evet istiyorum.

15:30- Müdafi avukat Fatih Gökçe'ye sordu: ''Suphi senin kemerini toplayıp fermuarını çektiğini, tecavüz ettiğini söylüyor''
Fatih Gökçe: Olur mu hiç öyle şey. Benim kızım var. Suphi ile babası yapmıştır.

15:05- Müdafi avukat Suphi Altındöken'e sordu: Fatih seni, sen Fatih'i suçluyorsun. Sen, o yaktı diyorsun.
Suphi Altındöken: Ben yakmadım. Aşağı inip yakan Fatih'ti.
Avukat: Özgecan neden çıplaktı, neden gazete örttünüz?
Suphi Altındöken: Hatırlamıyorum, görmedim.
Avukat: Paltosu, bluzu, kazağı vardı. Baban eve götürdü. Özgecan'ın inmesi için kapıyı açıp beklemen yeterliydi.
Suphi Altındöken: İnmedi. Ben de indirmek için arkadan bindim.
Avukat: Özgecan'ın neden yüzünü, gözünü, elmacık kemiklerini tırmaladın? Sağ alt bacağının arkasında ve vücudunda neden izler oluştu? Pantolonun yok muydu o sırada?
Suphi Altındöken: Ben tepiklerken cırmaladı.

14:45- Mahkeme Başkanı, Fatih Gökçe'ye, banttan bir bölümü okunan önceki ifadesini sordu.

Gökçe, "Jandarma hep ' şunu şöyle, bunu böyle yap' dedi. Neredeyse ben öldürdüm diyecektim. Halbuki 'yaktıkları şeyi' jandarmaya ben gösterdim."

14.25- POLİSE GİTMEK İÇİN YALVARDIM

Sanık Fatih Gökçe savunmasında şunları söyledi:

"Hastaneye götürmesini birkaç kez tekrarladım. "Gerek yok zaten ölük" dedi. Kaçtım. Beni bulmalarından korktum. Annem gibi tansiyon hastasıyım. Babasına yalvardım, Suphi'yi polise götürmesi için yalvardım. O da "Keşke engel olsaydın" dedi. Babası polise git deseydi giderdi.

Suphi babasından bıçak istedi. Önceden hazırlamış gibi verdi hemen. Suphi arabaya girdi, 3 dakika sürdü. İndiğinde elinde maktule ait elleri gördüm. Onları bir poşete koydu."

"BENİM DE KIZIM VAR" 

14.15- Necmettin Altındöken ilk ifadesinini reddetti. Hüngür hüngür ağlayarak "Benim de kız evladım var. Bilsem engellerdim" Başkan, "Cesetle onca saat gezmişsin ama" deyince reddetti.

"DOKTOR BENİ COPLA DÖVDÜ"

İlk İfadesinde gözlerinin iyi görmediği için avukatın getirdiği ifadeleri okumadan imzaladığını, polisin küfrettiğini, sağlık kontrolü için götürüldüğü doktorun kendisini copla dövdüğünü ağlayarak iddia etti.

Soruşturma Savcılığı'na verdiği ifade banttan okunan baba Necmettin Altındöken'in çelişkileri ortaya çıkıyor. Arabada bir şey görmediğini söyleyen sanık, önceki ifadesinde araçta duyduğu hırıltıyı tarif ediyor. Cesedi oğlu Suphi ile Fatih'in nasıl yaktıklarını seyrettiğini de anlatıyor.

"ONLARI KOVDUM"

Özgecan'ın ellerini evde gördüğünü, giysi ve eşyalarını sobada yaktığını söyledi. Cesedi evine koymalarına itiraz ettiğini, küfrederek kovduğunu anlattı.

Oğul Ahmet Suphi babasını, baba da oğlunu masumlaştırma çabasında. Baba şimdi de oğlunun psikolojik rahatsızlığı olduğunu, kına gecesi kendisini bıçakladığını örnek olarak gösterdi. Bol bol gözyaşı döktü.

14.00- Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ikinci sanık Fatih Gökçe, çok heyecanlı olduğu için en son ifade vermek istediğini bildirdi. Mahkeme kabul etti. Suphinin babası sanık Necmittin Altındöken ifadesinde olaydan jandarmayla aynı anda haberdar olduğunu söyledi.

"Emekliliğime 111 gün kalmıştı.Yüksek tansiyonum var, böbreklerim rahatsız. Jandarmada gözaltında iki öğün kahvaltıdan başka bir şey yemedim" deyince Mahkeme başkanı, " Ne alakası var?" dedi.

AYRI YERLERDE BEKLETİLECEKLER

13:45- Duruşmanın ikinci bölümünde sanık Baba Necmettin Altındöken konuşuyor: "Parasızım" dedikçe ağlayan Altındöken; "Uzun yol şoförüyüm. 11 Şubat'ta hastaneye gidip böbrek tahlillerimi aldım, eve geldim. Evden çıkmam. Dizi fimlerim var onları seyrederim." dedi.

Oğlu ve Fatih'in 15 dakika sonra geldiğini, arabaya bindiğini söyledi. Mahkeme başkanı, "Arabanın içi kan gölü. Nasıl görmedin, kan kokusu almadın mı?" deyince "Hayır efendim. Önde oturuyordum. Bu olayla uzaktan yakından alakam yok."

12.00- Duruşmaya saat 13.30'a kadar ara verildi. Ara sırasında sanıkların ayrı yerlerde bekletilmesine karar verildi.

11.40-
İfade verirken sık sık ağlama nöbeti geçiren sanık Suphi Altındöken mahkeme başkanı tarafından azarlandı.

11.10- ARA VERİLDİ

Mahkeme heyeti duruşmaya 10 dakika ara verdi. Duruşmanın görüldüğü Adliye önünde de sivil toplum kuruluşlarını protesto gösterisi düzenliyor. 

FATİH TECAVÜZ ETTİ

11.00- Suphi Altındöken'in savunmasına geçildi. Altındöken şunları söyledi:

"Maktül bindi, yorgundum, ben mersin'e gitmeyecektim, 100 TL istedim, patrona yalan söyleyip 30 TL'sini verecektim. O yüzden kimse görmesin diye şehre girmeyip otobana girdim, itiraz edince ilerde U dönüşünden dönecektim, ama maktül çantasından bir şey çıkardı. 'Bayan niye böyle yapıyorsun' deyip arabayı durdurup arkaya yanına gittim. Ben sinirli biriyim, herkes bilir.

Kapıyı açmama rağmen inmedi, yüzümü tırmalamaya başladı. Ben de sinirlenip dövmeye başladım. Kafası demire çarptı, bayılınca panikledim, hastaneye beraber götürmek için diğer sanık Fatih'i çağırdım.

Geldi, dur kardeş önce konuşalım dedi. Issız bi yere gittik. Fatih maktüle bir baktı, sonra arkadaşı Osman'ı arayıp benzin istedi. Buluşmak üzere ayrıldık, ben eve gittim. Babamı aradım, benim eve geçtik, elimi yüzümü temizledim. Fatih geldi, koltukların kanlı başlıklarını topladık. Bunu ilk kez burada söylüyorum. Bir baktım Fatih arabadan kemerini düzelterek iniyordu.

FATİH ÖLDÜRMEMİZ LAZIM DEDİ 

Fatih dedi ki 'öldürmemiz lazım' Ben bıçağı aldım, boğazına sapladım. Hadi gidiyoruz dedik, babam 'nereye' dedi. Fatih 'pikniğe gidiyoruz mangal yakarız' diye espri yaptı. Ben paniktim, Fatih soğukkanlıydı. Fatih bana yüzümü maktülün tırmalayıp, tırmalamadığımı sordu, 'evet' deyince "Kimliğini bırakmışsın sen, elini kes" dedi, kestim ellerini. Önce çuvala koyup gömecektik, sonra Fatih babamdan mazot istedi. Bıçakları temizledi.

KIZ GÜZELMİŞ! 

Bana 'kız güzelmiş' dedi, 'sen bir şey mi yaptın' dedim. Sus sesini çıkarma yoksa seni ihbar ederim dedi. Ayrı arabalarla yola çıktık, geminin orda onu bekledim, fatih aradı üniversitenin oraya çağırdı. Buluştuk, ben onun aracını takip ettim, bi sürü köyden geçtik, bir yerde durduk. Cesedi indirdim, bana benzini getir dedi, ben öyle bir niyetim olmadıgı için benzin şişesini kasten düşürdüm, yakmayalım dedim, o ısrar etti. Ertesi gün buluştuğumuzda Fatih elini omzuma koydu, "Bak, dün otobüste kıza öyle yaklaştığımı söylersen çoluğunu çocuğunu kaçırırım' dedi."

YÜREK YAKAN BANT KAYDI

10.00- Özgecan Aslan'ın nasıl katledildiğinin detaylarının bulunduğu iddianame bant kaydıyla okunuyor. 

DURUŞMA BAŞLADI

09.30- Özgecan Aslan cinayeti davası başladı. Katil zanlıların hazır bulunduğu duruşmada, iddianame okunuyor. 

KATİLLER DURUŞMADA

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan 'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 3 sanığın, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması bugün başlıyor. Tarsus Adliyesi'nde güvenlik açısından sadece Özgecan Aslan'ın davası görülecek.

Saat 09.00'da Tarsus Adliyesi'nde görülmesi planlanan ilk duruşma için tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken Adana, babası Necmettin Altındöken Gaziantep ve arkadaşı Fatih Gökçe de gece geç saatlerde Osmaniye'deki cezaevinden getirildi.

BİN AVUKAT MÜDAHİL OLDU 

Türkiye'nin birçok yerinden yaklaşık bin avukatın da katılması beklenen dava için bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar adliye çevresinde toplandı. Ellerinde döviz, pankart ve Özgecan'ın fotoğraflarını taşıyan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu gruplar, güvenlik noktasında arandıktan sonra sloganlar atarak adliye bahçesine girdi.

özgecan aslan cinayeti son dakika gelişmeleri.jpg 
Adliyeye gelen bazı avukatların yakasında "Önce adam ol, kadına el kaldıran adam değildir" yazısı dikkati çekti.

Tarsus Belediyesi tarafından adliyeye gelenlere çay ikramında bulunuldu. Bu kişilere daha sonra kumanya da dağıtılacak.

ÖZGECAN'IN ANNE VE BABASI YOK 

Yoğun katılımın beklendiği duruşmada, Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan bulunmayacak. Aileyi temsilen duruşmada Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ile aile avukatları yer alacak.

TÜM DURUŞMALAR İPTAL EDİLDİ 

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Tarsus Adliyesinde bugün başka duruşma görülmeyecek.

Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in avukatlığını Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinin talebiyle Mersin Barosundan bir avukat üstlenecek.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, davaya yaklaşık bin avukatın müdahil olmak istediğini ancak salonun kapasitesine göre alım yapacaklarını söyledi.

ozgecan-aslanin-katilleri-.jpg

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesine 14 Nisan'da sunulan iddianamede, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarını işlediği belirtiliyor. Altındöken için bu suçlar gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Altındöken'in babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe için de "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" gibi suçlardan dolayı aynı ceza isteniyor.

Öte yandan, Mersin Barosunun, 3 zanlı dışında suça karıştığı veya delilleri gizlediği düşünülen fakat haklarında takipsizlik kararı verilen 7 şüphelinin de yargılanması için Anayasa Mahkemesine başvurduğu bildirilmişti. Altındöken'in eşi, halası ve araç sahibinin de arasında bulunduğu 7 kişi için Anayasa Mahkemesine yapılan başvurunun cevabı bekleniyor.