BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özdoğan'dan Ardıç'a eleştiri

Engin Ardıç'ın Akşam Gazetesi'ne geçmesi uzun süre tartışıldı. Üstüne Ardıç'ın Vatan yazarı Mustafa Mutlu'yla polemiğe girmesi, Abdullah Özdoğan'ı rahatsız etti...

Abone ol

Mustafa Özdağan, başlıklı yazısının bir kısmında Engin Ardıç'ı eleştirdi...


Ardıç''ın üstüne gelmeyin, kafası karışıyor… Günlerdir internette Engin ardıç''ın Akşam gazetesine geçişi tartışılıyor… Buradan bize ne? Ama Ardıç''a hava değişimi iyi gelmemiş… Akşam gazetesinde yazdığı ilk yazılardan birin de Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu ile aklınca dalga geçiyor… Burası da bizi bir yere kadar ilgilendirir. Ama Mustafa Mutlu ile dalga geçmek için Atatürk''ü payanda yapmasına tahammül edemem… Onun küfür ve hakaret dolu yazılarına tahammül edenler vardır… Beni ilgilendirmez, okumam geçer giderim… Okumaya değer bulduğum yazıları da okur geçerim… Ama sadece geçerim… Kaleme aldığı kendince eğlenceli yazısında, " Yahu, orası, har vurup harman savuran Abdülmecit''in, halkın parasını çarçur ederek yaptırdığı gereksiz bir saray değil miydi? Okulda öyle öğretmemişler miydi bizlere? Öyleyse, Atatürk orada niçin kalıyordu? Padişahı bütün sülalesiyle birlikte defetmemiş miydi memleketten? Kamutay da saltanatı boğmuştu hani... Niçin kalıyordu Türkiye Cumhuriyeti''nin başkanı, Osmanlı sultanının evinde? İstanbul''da otel mi yoktu? Florya Köşkü yapılmamış mıydı?" diyor… Bu sözleri, 10 Kasım''da okuyucularına Dolmabahçe Sarayı''na gidip gezmelerini tavsiye ettiği için yazıyor Ardıç.

Ne alakası var? Ne amaçlı bir yazı? Neyi anlatıyor? Bunları anlatırken de o saraydaki havanın Atatürk''ün manevi havasının yanı sıra " Mutlu''nun deyimiyle ''halısında Ata''nın ayak izleri, havasında Ata''nın nefesi olan'' yerde, Abdülmecit''in, Abdülaziz''in, Beşinci Murat''ın, Reşat''ın, Vahdettin''in, ''sadece'' Halife Abdülmecit''in, hatta azıcık Abdülhamit''in de izleri vardır, Yıldız''a geçmeden önce.

Aklı karışmış Ardıç''ın aklı… Yaramadı Akşam gazetesi ona…

YAZI: Abdullah ÖZDOĞAN