BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.443,75
HABER /  GÜNCEL

Özdemir Zaman yazarını bozdu

Zaman yazarı Bejan Matur, doğudaki operasyonları Ergekenon'a bağlayınca Cüneyt Çakır tepki gösterdi.

Abone ol

Cüneyt Özdemir, CNN Türk ekranlarında PKK militanlarının cenazeleri nedeniyle doğu illerinde yaşanan gerilimi masaya yatırdı.

Gazeteciler.com sitesinin haberine göre programa damgasını vuran ise Özdemir'in Zaman yazarı Bejan Matur'a gösterdiği tepki oldu.

ERGENEKON İDDİASI

Matur, Hükümete yakın gazetelerin köşe yazarları tarafından son dönemde çokça dillendirilen bir iddiayı tekrarlayınca zor durumda kaldı. Bölgedeki gerilimi ve sokak eylemlerini 'Ergenekon' patentli olarak değerlendiren Bejan Matur, PKK ile ordu arasında 'derin' ilişkiler olduğunu iddia edince hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaştı.

Cüneyt Özdemir, Matur'un sözünü keserek böylesi ciddi bir iddiayı çok rahat ve dayanaksız bir şekilde ifade ettiğini söyleyerek Zaman yazarını canlı yayında fena bozdu.

"Çok ciddi bir iddia ama bu. Öyle ciddi bir iddia ki... Tamam bir köşe yazarı bunu böyle söyleyebilir. Ama askerin PKK ile işbirliği yapıp AKP'yi devirmeye çalıştığı iddiası öyle yenilir yutulur bir iddia değil. Haksız mıyım? Bu kadar spekülasyonu yapılacak bir durum da değil"

ORAL ÇALIŞLAR ARAYI BULDU

Özdemir'in uyarısı üzerine söze giren Radikal yazarı Oral Çalışlar, arayı buldu. Çalışlar, PKK ve ordu içindeki uzlaşma karşıtı bazı unsurların kimi zaman dolaylı olarak birbirini besleyen hamleler yapabildiklerini, Zaman yazarının bunu kastettiğini söyledi.