BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,45
HABER /  GÜNCEL

Özbek'in şüpheli ölümü mercek altında!

Terörle mücadele konusunda görüşleriyle gündeme gelen emekli Yarbay Şenol Özbek'in trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı...

Abone ol

İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Olayla ilgili cumhuriyet savcımız geniş çaplı araştırma yapmakta. Tahkikatlardan sonra halkımıza daha doyurucu bir açıklama yapma imkânımız olacak." dedi.

Darbe karşıtlığı ve demokratik açılıma verdiği destekle tanınan ve çeşitli gazete ile internet sitelerine yazılar yazan 50 yaşındaki emekli Yarbay Şenol Özbek, 1 Nisan 2012 akşamı İzmir Emiralem beldesinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybetti.

Türkiye, emekli Yarbay Şenol Özbek'in esrarengiz kazada can verdiğini, meslektaşlarının attığı Twitter mesajlarından öğrendi. Kazada Yarbay Özbek'in kullandığı aracın önünden ve arkasından darbeli olması ise kafalarda soru işareti bıraktı. İzmir Valisi Kıraç, emekli Yarbay Şenol Özbek'in trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak savcılığın geniş kapsamlı bir soruşturma başlattığını söyledi.

Özbek'in ölümüyle ilgili ortaya atılan suikast iddialarına yönelik şu an için herhangi bir açıklama yapmanın doğru olmadığını belirten Vali Kıraç, "Olayla ilgili cumhuriyet savcımız geniş çaplı araştırma yapmakta. Yapılacak tahkikatlar sonrasında halkımıza daha doyurucu bir açıklama yapma imkânımız olacak." diye konuştu.

Tahkikatın devam ettiğini belirten Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı da, "Kaza yeri tespitleri ve otopsiler yapıldı. Soruşturma, Menemen Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılıyor." dedi.

Şenol Özbek idaresindeki 06 LB 642 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 73 yaşındaki emekli taksici Halil Bilgilol yönetimindeki 35 MPD 70 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada emekli Yarbay Şenol Özbek ve diğer otomobilin sürücüsü Bilgilol, olay yerinde hayatını kaybetti. Özbek'in cenazesi, damadı Dr. Battal Yıldırım tarafından sabah saatlerinde teslim alınarak havayoluyla Ankara'ya götürülerek defnedildi.

Özbek'in otomobilinde bulundukları öğrenilen Habibe Nur Güven (32) ile İlknur Erbaş (37), Bilgilol'un otomobilinde bulunan Türkan Bilgilol (72), Cem Erdoğan (20), Nagehan Erdoğan (48) ve Aydın Erdoğan (60) yaralandı. Yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Özbek'in otomobilinde bulunan ve kazada yaralanan İlknur Erbaş, sohbetleri esnasında Yarbay Özbek'in kendisine tehdit edildiğini söylediğini aktardı.

Yarbay Şenol Özbek'e ait internet sitesinde yazılımcı ve haber analizci olarak göreve başladıklarını, Manisa'da eğitim amacıyla toplandıklarını belirten bilgisayar öğretmeni İlknur Erbaş, "Eğitim seminerinin tamamlanmasının ardından beni İzmir'de, Egekent 2'deki evime bırakmak için akşam saatlerinde Manisa'dan yola çıktık. Yolda, Mekke'nin fethini anlatan bir kaset dinliyorduk. O kadar yavaş gidiyorduk ki bu sırada önümüzden bir kedi aheste aheste geçti. Önümüz bomboştu, karşıdan gelen de yoktu. Bir anda kaza meydana geldi. Kaza anını ve arkadan çarpan biri olup olmadığını hatırlamıyorum. Biz sollamaya da çıkmadık, çünkü önümüzde hiçbir araç yoktu." açıklamasında bulundu.