BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Özalın filmi çekilecek

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği kurucu üyesi Vehbi Dinçerler, Özal ile ilgili projelerini anlattı.

Abone ol

Türkiye'nin sekizinci cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 13'üncü yılında önceki senelerde olduğu gibi mevlit ve çeşitli etkinliklerle anılacak. Ancak geçen hafta faaliyete geçen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, bu yılki anma programlarını her zamankinden daha kapsamlı yapmayı planlıyor.

Derneğin kurucu üyelerinden Vehbi Dinçerler, Özal'ın tabu yıkan bir lider olarak filmini çekmeyi planladıklarını belirtiyor. Dernek Başkanı Emin Başer de, siyasetin dışında kalmayı düşündüklerini ifade ederek, Özal'ın ömrünün vefa etmemesi nedeni ile yapamadıklarının da takipçisi olacaklarını ifade etti.

17 Nisan 1993’te hayata veda eden Turgut Özal, aradan geçen yıllara rağmen hiç unutulmadı. Gerek bürokratlığı, gerek başbakanlığı, gerekse cumhurbaşkanlığı dönemlerinde ortaya koyduğu fikir, düşünce ve çalışmalar halen tartışılıyor. Bu noktadan hareket eden bazı çalışma arkadaşı ile sevenleri, onu fikir ve düşünce bazında yaşatmak için Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’ni kurdu. Emin Başer’in başkanlık ettiği derneğin kurucuları arasında Vehbi Dinçerler, Alaaddin Fırat, İsmail Karakaya, Şahin Altıntaş, Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, Doç. Dr. Fikri Ak, Dr. Erdoğan Tüzün, Av. Murat Aktaş ve Murat Erşekerci gibi isimler bulunuyor.

Dernek hakkında bilgi veren Başkan Emin Başer, Özal’ın yaşadığı dönemde en yakınında bulunan isimleri bir araya getirdiklerini söyledi. Türkiye’nin Özal’a çok şey borçlu olduğunu ifade eden Başer, yaptıklarını unutturmama, ömrü vefa etmemesi sebebiyle yapamadıklarını ise yapma amacında olduklarını kaydetti. Özal’ın fikir ve düşüncelerini sempozyum, panel ve yarışmalarla yaşatacaklarını dile getiren Başer, onun çok önem verdiği ve hayalini kurduğu son teknoloji ile donatılmış eğitim ve sağlık tesisleri gibi projelerini de faaliyete geçireceklerini anlattı. Parti ve siyasetin dışında kalmayı düşündüklerini anlatan Başer, üye aidatları ve elde edilecek bağışlarla projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Başer, Özal’ı seven bürokrat, siyasetçi, asker gibi her kesimden insanı da derneğe üye olmaya çağırdı.

Turgut Özal’ın yakın arkadaşlarından eski bakan Vehbi Dinçerler de memuriyetinden başlayarak cumhurbaşkanlığı dönemine kadar bütün sevenlerini derneğe üye yapacaklarını bildirdi. Yaptığı hizmetlerle milletin gönlünde taht kuran Özal’ın fikirlerini yaşatmak için kurulmuş diğer derneklerle birlikte hareket etmeyi hedeflediklerini anlatan Dinçerler, bunun için çalışma yapacaklarını aktardı. Eski bakan, “Turgut Bey’in ülkenin önünü tıkayan, tabuları yıkan, reformist bir lider olduğunu ortaya koymak için araştırma enstitüleri kuracağız. Filmini de çekmeyi planlıyoruz.” dedi.

Kaynak: www.zaman.com.tr