BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.501,95
HABER /  POLİTİKA

ÖYM'ler AK Parti mahkemesi oldu

KCK terör örgütü ile ilgili davada, duruşma salonu önünde bekleyenlere bir konuşma yapan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, davadan dolayı AK Parti Hükümetini suçladı

Abone ol

Kışanak, “Özel Güvenlik Mahkemesi, AKP mahkemesi oldu.” dedi.

Yargılanan KCK terör örgütü sanıklarına destek için Silivri Ceza İnfaz Kurumu önüne gelen BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, duruşma salonu önünde bekleyenlere seslendi. Sanıkların savunmalarını Kürtçe yapmak istediğini ancak buna izin verilmediğini ifade eden Kışanak, “Biz bütün tasfiye politikalarını, teslim alma politikalarını boşa çıkartacak güçlü bir direnişi sergilemekte kararlıyız.” diye konuştu.

‘ÖYM’LER AKP MAHKEMESİ OLDU’

Kışanak, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili ise ilginç bir ifadede bulundu. Kışanak, “ÖYM'lerin kaldırıldığına dair bir yasa Meclisten geçti ancak biz şunu çok iyi biliyoruz ki haklarımızı güvence altına alan, bağımsız bir yargıyı teminat altına alan bir değişiklik değildir. Onlar ÖYM’lerin adını değiştirip AKP mahkemesi yaptılar.” ifadelerinde bulundu.

Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise Kürtlerin haklarının teslim edilmesinin herkesin sandığının aksine Kürtlerin değil, Türklerin ve tüm Türkiye’nin meselesi olduğunu belirtti. Kürkçü, “Kürtler özgür olmadan hiç birimiz özgür olamayacağız.” dedi.