BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.398,60
HABER /  POLİTİKA

Öyle hikayeler var ki

Örgütten kaçanların anlattıkları bir filmle dökülse. Bunlar Çiçek'in dileği..

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hürriyet Ankara Temsilciliği’nde ’bayram sohbeti’ne katıldı. Çiçek, Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, Temsilci Yardımcısı Şükrü Küçükşahin ve Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan’ın sorularını şöyle yanıtladı. İşte öne çıkan satırbaşları: 

ÖYLE HİKÁYELER VAR Kİ

Emin olun, Türkiye’deki malzemeyle Hollywood 500 film yapardı. Pişmanlık yasalarından istifa edenlerin yaşadıklarını anlatan filmler yapılabilirdi. Ciddi bilimsel araştırmalara, sosyolojik analizlere ihtiyaç var. İtirafçı sözü bile doğru değil. Terminolojinin bile değişmesi gerekir. Dil farklılaşmalı, bütün bunlar psikolojik harekátı kapsar. Kafamda bir çerçeve oluşturmaya çalışıyorum.

MERKEZLERİ VURULDU

İran’dan, Suriye’den, Türkiye’den giden adamlar orada yaşıyor. Bazıları, merkez karargáhı olarak kullanılıyor. Kışın da orada kalıyorlar, çünkü iklimi daha müsait. Şunu söyleyeyim; belli bir istihbarata dayalı olarak oralar vuruldu. Lider ya da değil. Oralarda, 3 bin 500 adam var. Bütün bunlar, TSK’nın gücü ve eğitiminin ne kadar iyi olduğunu gösterir. Başbakan’a operasyon öncesi de sonrası da bilgi verdiler.

HEDEFLERE TAM İSABET

Başarılı dedim; çünkü TSK’nin son operasyonunda siviller zarar görmemiştir. Biz ne dedik; hedefimiz PKK’dır. Operasyon başarılıdır, doğru istihbarat ve hedefe tam isabet. Zayiat yoktur.

Bu tür operasyonlar, sokaktaki beklentiye, yazılıp çizilene göre yapılmaz. Genelkurmay’ın planlamasına bağlı. Kendilerine yetki verdik; ne zaman, ne güçte, ne miktar olacağına onlar karar veriyor. Bu operasyon bir yıl önce yapılsaydı, acaba dış dünya bu noktada olabilir miydi? Türkiye’nin haklılığını kabul ettirmek kolay olmadı, AB ilk defa bu kadar destek veriyor.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Ortadoğu’da kimin ne söylediğine, nerede ne zaman kiminle olacağına hiç kafa yormuyorum. Ortadoğu’da kimin eli kimin cebinde belli değil. Artık herkes biliyor ki; Türkiye’yi Kuzey Irak’tan beslenen bir terör örgütü rahatsız ediyor. Kim bunlar; bir kısım ülkelerin kötü adamları. O bela orada durduğu, bizde bu yetki olduğu sürece, o operasyonlar devam edecek. Devletin bu konuda yürüttüğü faaliyet bildiğinizin çok ötesindedir.