BIST 9.534
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.475,36
HABER /  GÜNCEL

Öyle birini taciz etti ki...

Yol ortasında gözüne kestirdiği kadını el ve gözle taciz eden tacizci yaptıklarına bin pişman oldu.

Abone ol

Trabzon'da 27 yaşındaki Hakan Ş., sivil olarak görev yapan ;kadın ;polis memurunu elle ve sözle taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Şüpheli, adliyeye sevk edildi. Olay, Kemerkaya Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Hakan Ş., iddiaya göre, sivil olarak görev yapan Çevik Kuvvet Şubesi’ne bağlı kadın polis memuru M.K.’ya elle ve sözlü tacizde bulundu. Polis memuru M.K., tacize uğradığı iddiasıyla Hakan Ş.’den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Hakan Ş., sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Trabzon’da, sivil kadın polis memuru M.K.’ya elle ve sözle tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra bu sabah adliyeye sevk edilen 27 yaşındaki Hakan Ş. mahkemece tutuklandı.

KIZINI SATAN BABANIN CEZASI KESİLDİ
HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ..
[PAGE]


Antalya'da 6 yıl önce 13 yaşında olan kızı E.Y.'yi 5 bin lira karşılığında sözleşmeyle satan baba Osman Y. ile satın alan hırdavatçı 54 yaşındaki Yusuf A.'ya ceza yağdı. Kızı alan Yusuf A. 24 yıl, satan baba ise 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Antalya'da şimdi 18 yaşında olan E.Y., iddiaya göre 2006 yılında, henüz 12 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri satan Yusuf A.'ya 5 bin lira karşılığında satıldı.

Küçük kızın babası ile işadamı arasında yapılan satış, sözleşmeyle de imza altına alındı. E.Y.'nin vesikalık fotoğrafının yapıştırıldığı sözleşmeye, "Kızımı 5 milyar liraya (5 bin TL) sattım.

12 Şubat 2006 tarihi itibariyle kızım E.Y.'yi Yusuf A.'ya teslim ediyorum. Parayı peşin aldım. Yukarıdaki tarihten itibaren Yusuf A.'nın kontrolünde olacaktır. Baba olarak rıza gösteriyorum' dedi. İmzalandı" diye yazıldı.

OTELDE TECAVÜZ ETTİ

Eşinden ayrıldığı belirtilen 4 çocuk babası Yusuf A., küçük kızı ilk olarak Kemer'de bir otele götürdü ve tecavüz etti. İşadamının evinde tutulan ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi E.Y.'nin, okullar açılınca durumu öğretmene anlatmasıyla satış ve tecavüz ortaya çıktı.

Rehberlik öğretmeninin sınıfa, "Canınızı sıkan bir olayı yazarak anlatın" sorusu üzerine ağlayarak sınıftan kaçan E.Y., tuvalete saklandı. Peşinden giden öğretmen, E.Y. ile konuştu. E.Y., ağabeyinin patronuna babası tarafından satıldığını söyleyip, Yusuf A.'nın kendisine tecavüz ettiğini anlattı.

Öğretmenleri tutanak hazırlayarak olayı polise aktardı. Soruşturmanın ardından dava açıldı. Dava dosyası, 2006'dan bu yana mahkemeler arasında dolaşıp durdu. Sonunda dava Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Bu kez taraflar bulunamadı.

Genç kızın Sivas'a göç eden babası, talimatla alınan ifadesinde, Yusuf A.'dan şikâyetçi oldu. Tutuksuz yargılanan Yusuf A. da bulundu ve olaydan 6 yıl sonra ilk kez önceki gün hâkim karşısına çıktı.

Duruşmada "Kıza bir şey yapmadım. Otele götürmedim. İspatlasınlar" diyen Yusuf A.'ya hâkim daha önce tanık olarak dinlenen otelin resepsiyon görevlisi Hakan C. ile sorumlusu Mustafa Ö.'nün ifadelerini okudu.

 

TECAVÜZE İLGİNÇ SAVUNMA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da aile baskısı nedeniyle evden kaçan 14 yaşındaki T.S., sevgilisi 19 yaşındaki Çağrı O. ile birlikte oldu. Ailesinin şikayeti üzerine Çağrı O., genç kızla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklandı.

Hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada suçlamayı kabul etmeyen Çağrı O., "Rızasıyla seviştik. Tecavüz etmedim" dedi, ve T.T.'nin kendisine cezaevinde gönderdiği fotoğrafları da delil olarak sundu. Duruşmaya katılan T.S ise, "Ben şikayetçi değilim. Yaşım küçük olduğu için ailem şikayetçi oldu" diye konuştu.

İlkadım İlçesi'nde oturan lise öğrencisi olan T.S., ailesinin erkek arkadaşıyla görüşmesine karşı çıkması üzerine geçen yıl kasım ayında evi terk etti. Daha sonra sevgilisi olan Çağrı O. ile buluştu. Bir süre dolaştıktan sonra iki genç Çağrı O.'nun arkadaşının evine giderek geceyi orada geçirdi. Bu sırada T.S.'nin ailesi de kızlarının eve dönmemesi üzerine polise gidip şikayetçi oldu. Olayla ilgili araştırma yapan polis 2 gün sonra Çağrı O.'yu yakalayıp gözaltına alırken, T.S.'yi de ailesine teslim etti.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Çağrı O., Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık, suçlamaları kabul etmedi. T.S ile olaydan 1 ay önce tanışıp arkadaş olduklarını söyledi. Kendisini sokakta bırakmak istemediği için arkadaşının evine götürdüğünü söyleyen Çağrı O., şunları söyledi:

"Kuzeniyle birlikte evden kaçmışlar. Beni aradılar. Buluşup onları arkadaşımın evine götürdüm. Onlar ayrı odada yattı. Ben ayrı odada. Gece yarısı T.S. yanıma geldi ve onunda rızasıyla seviştik. Zorla kendisine bir şey yapmadım."

Çağrı O., cezaevindeyken T.S.'nin kendisine gönderdiği ve üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu tişörtle çekilmiş fotoğrafları delil olarak mahkemeye verdi.

Lise öğrencisi T.S. de sanığın savunmasının doğru olduğunu ileri sürdü. Çağrı O. ile evlenmeyi düşündüklerini belirten T.S, "Kendisini seviyorum. Ben ondan şikayetçi olmamıştım. Ailem şikayetçi oldu. Onun serbest bırakılmasını istiyorum" dedi. T.S.'nin olaydan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki muayenesinde 'ruh sağlığının bozulmadığı' raporu da dosyaya konuldu.

Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi, T.S.'nin şikayetçi olan babası 48 yaşındaki Mevlüt S.'nin dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

OĞLU İŞE GİDİNCE....

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]İzmir'de sosyal paylaşım siteleri üzerinden tanıştıkları aralarında avukat, öğretmen ve hemşirelerin de bulunduğu yabancı uyruklu kadınları, ’tatlı hayat’ vaadiyle Türkiye’ye getirdikten sonra zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen şebeke, polisin operasyonuyla çökertildi. Otellere müşteri gibi gidip, zorla çalıştırılan kadınlarla konuşarak içeriden bilgi de alan polisin teknik takibi sırasında, şebeke elebaşılarından C.Y.’nin, gelini olan Rus uyruklu kadına da, oğlundan habersiz olarak tehditle fuhuş yaptırdığı belirlendi. Gerçeği öğrenen oğul A.Y. babasından şikayetci oldu.

İzmir ve Urla ilçelerinde yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine Ahlak Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Polisin araştırmaları sırasında, fuhuş yapılan oteller ile pansiyonların adresleri tek tek belirlendi. Şebeke elemanlarının kimliklerinin de tespit edilmesiyle teknik ve fiziki takip başlatıldı.

POLİS MÜŞTERİ GİBİ ARALARINA SIZDI

Polis, takip sırasında müşteri gibi şebekenin kullandığı otellere gidip, zorla fuhuş yaptırılan kadınlarla bağlantıya geçti. Kimliklerini gizli tutan polisler, kadınlarla yaptıkları sohbet sırasında, şebekeyle ilgili bilgi aldı. 5 ay sürdürülen takip araştırmaların tamamlanmasıyla da eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir ve Urla ilçesindeki 15 adrese yapılan baskınlarda, aralarında şebeke ;elebaşı A.A.’nın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Şebekeye ait otel ve pansiyonlarda zorla tutulan Tacikistan, Kırgızistan, Moldova ve Rusya uyruklu 13 kadın kurtarıldı. Sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen kadınların ülkelerinde avukatlık, öğretmenlik, hemşirelik yaptığı, bazılarının da üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi. Kadınlardan 3’ünün, şebekeden şikayetçi olduğu bildirildi.

GELİNİNE BİLE FUHUŞ YAPTIRMIŞ

Gözaltındaki şüphelilerinverdiği bilgiler ve polisin takibi, şebeke elemanlarının çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. Şebekenin yabancı uyruklu kadınlarla, sosyal paylaşım siteleri üzerinden ya da İzmir’de yanlarında bulunan fuhuş yaptırdıkları kadınlar aracılığıyla bağlantı kurdukları belirlendi. Şebeke elemanları, daha sonra ;güzel ve tatlı bir hayat vaat ederek, bol bol gezdirip eğlendireceklerini söyleyerek kandırdıkları kadınların uçak biletlerini de gönderip İzmir’e getirttikleri saptandı. Havalimanında karşıladıkları kadınları, kendilerine ait otel ve pansiyonlara götürdükten sonra, borçlu olduklarını söyleyip zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edildi. Şebeke elebaşı A.A.’nın teknik takip sırasında kadınlarla bol bol cinsel içerikli konuşma yaptığı ayrıca, bu kadınların dışarıya çıkmalarına bile izin verilmediği ileri sürüldü. Polisin teknik takibi sırasında şebeke yöneticilerinden C.Y.’nin, oğlu A.Y. ile evlendirdiği Rus uyruklu kadına zorla fuhuş yaptırdığı ortaya çıktı. C.Y.’nin gelinine, yaşananlardan habersiz olan oğlu işe gittikten sonra ’Para karşılığında erkeklerle birlikte olduğunu’ söylemekle tehdit ederek fuhuş yaptırdığı öne sürüldü.

Operasyonun ardından gerçeği öğrenen ve çok öfkelendiği belirtilen A.Y.’de, hem babasından hem de şebeke elemanlarından şikayetci oldu. Polisteki işlemleri tamamlanan 17 kişi, adliyeye sevk edildi.

7 AYLIK YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmit'te geçen yıl kazandığı Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'ne kayıt yaptırdıktan kısa sonra lösemi lösemi hastası olduğu ortaya yıkan ve 7 aydır tedavisi süren 18 yaşındaki Zeynep Ülkü Çakmak, yaşam mücadelesini kaybetti.

Babası Cahit Çakmak İzmit Cahit Elginkan Anadolu Lisesi'nin Müdürü olan, annesi de İzmit Kız Meslek Lisesi'nde öğretmen olarak görev yapan Zeynep Ülkü Çakmak, geçen yıl girdiği üniversite sınavlarında başarılı oldu. Çok istediği Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan Zeynep Ülkü, kayıt yaptırdıktan kısa bir süre sonra rahatsızlanınca girdiği sağlık kontrollerinde lösemi olduğu anlaşıldı.

Yaklaşık 7 aydır çeşitli hastanelerde tedavi gören, son olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Zeynep Ülkü Çakmak, bu sabaha karşı yaşam mücadelesini kaybetti.

Zeynep Ülkü Çakmak'ın cenazesi, bugün öğlen kılınan namazın ardından İzmit Hatipköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İŞYERİ AŞKI DAVALIK OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Mardin'de bir marketin iki ayrı şubesinde çalışan Ş.D. ve M.B. birbirlerine âşık olup sözlendi

Yöneticiler "Bu ilişki markete zarar veriyor" diye iki genci tazminatsız kovdu. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı TÜRKİYE'deki bir market zincirinin Mardin'deki iki ayrı şubesinde çalışan Ş.D. veM.B. birbirlerine âşık oldu. Bunun üzerine iki genç, aileler arasında yapılan bir törenle sözlendi.

İkilinin arasındaki ilişki yöneticilerin kulağına gitti. İddiaya göre bunun üzerine Ş.D.'yi çağıran yöneticiler "M. ile ilişkin varmış. Bumarkete zarar veriyor, savunma ver" dedi. Ş.D. savunma yazmayı reddedince yetkililer önüne boş bir kâğıt koyup imzalamasını istedi. Ş.D. kâğıdı da imzalamadı. Ertesi sabah işe giden Ş.D. kapıdan içeri alınmadı.Market yöneticileri Ş.D.'ye "İşten çıkarıldın" dedi ancak çıkış belgesi vermek istemedi. Daha sonra işe gitmediği konusunda evine ihtarname gelen Ş.D. büyük bir şok yaşadı.

3 SAAT SORGULANDI

İddiaya göre Ş.D.'nin "sorgulandığı" saatte M.B. de ilişkisiyle ilgili savunma vermek zorunda kaldı.M.B. yaşadıklarını şöyle anlattı: "Beni bir odaya alıp, Ş.D. ile ilgili 3 saat sorguladılar. 'Bu benimözel hayatım' dedim. Dinlemediler. Önüme ibraname (mevcut olan alacağı ortadan kaldırmayı sağlayan belge) yazılı bir kâğıt koydular. İmzalamazsam beni hırsızlıkla suçlayacaklarını söylediler. Tehdit ve şantaj yolu ile ibraname imzalattılar. Herhangi bir belge vermediler. Daha sonra işyerine girmek istediğimde, bana işten atıldığımı söylediler." Bunun üzerine iki genç,Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na tehdit edildikleri ve haksız yere işten atıldıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Habertürk'ün haberine göre Market yöneticileri ise emniyette verdikleri ifadede, "Ş.D. ve M.B. iç yönetmeliğimize uygun olmayan hareketlerde bulundu. İkisi de kendi rızalarıyla istifa ettiklerini yazılı beyan etti" diye ifade verdi. Bir başka yönetici ise işe gelmedikleri gerekçesiyle iki gencin işten çıkarıldığını söyledi. Bunun üzerine gençler, işe gittiklerine dair kamera kayıtları bulunduğunu belirtti. Bu kez polis, güvenlik kameraları görüntülerini almak için markete gitti. Ancak polisler "Görüntüleri 15 günde bir siliyoruz" yanıtını aldılar. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÖYLE BİRİNİ TACİZ ETTİ Kİ...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Trabzon'da 27 yaşındaki Hakan Ş., sivil olarak görev yapan ;kadın ;polis memurunu elle ve sözle taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Olay, Kemerkaya Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde ;meydana geldi. Hakan Ş., iddiaya göre, sivil olarak görev yapan Çevik Kuvvet Şubesi'ne bağlı kadın polis memuru M.K.'ya elle ve sözlü tacizde bulundu. Polis memuru M.K., tacize uğradığı iddiasıyla Hakan Ş.'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Hakan Ş., sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.