BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Öyle bir yöntemle fuhuş yaptırdılar ki...

Facebook'tan beğendikleri kadınları Türkiye'ye davet ederek fuhuş yaptıran çete çökertildi

Abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal paylaşım sitesi facebook'ta beğendikleri Rus ve Ukraynalı kadınları Türkiye'ye getirerek fuhuş yaptırdıkları öne sürülen bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 5.5 aydır takibe aldıkları bir fuhuş şebekesine yönelik operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan suç örgütü ele başı Aminad S'nin, Rusya ve Ukrayna'da bağlantılı olduğu iki kadın aracılığıyla facebook'ta güzel bulduğu kadınlarla iletişime geçtiği ve kendilerine iş vaadinde bulunarak Türkiye'ye gelmelerini sağladığı tespit edildi.

Türkiye'ye getirdikleri kadınları, Ankara'da lüks otellerde, aralarında kamu kurumlarında çalışan bürokratlarında bulunduğu zengin müşterilere pazarladığı belirlenen Aminad S. liderliğindeki şebeke, polisin operasyonuyla çökertildi.

Çankaya ilçesindeki 17 noktaya baskın düzenleyen polis, operasyonda örgüt elebaşı "Marina" kod adlı Aminad S., birlikte yaşadığı eski emniyet müdürü H.M.D'nin de aralarında bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alındı. Fuhşa itilen Rus ve Ukraynalı 12 kadın ise sınır dışı edilmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Aralarında mühendis ve doktor olanların da bulunduğu tespit edilen kadınların, emniyette verdiği ifadede, öğretmen ve bakıcı gibi iş vaadiyle getirildikleri Türkiye'de, kendilerine fuhuş yaptırıldığını bildirdi. Ülkelerinde 200-300 dolar kazanabildiklerini, ekonomik sıkıntıları nedeniyle Türkiye'ye gelmek zorunda kaldığını belirten kadınlar, polise şikayetçi olmamaları için de uyarıldıklarını ifade etti.

Yabancı uyruklu kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne gönderilirken, sorgusu tamamlanan 13 şüphelinden 12'si ise Ankara Adliyesine sevk edildi. Zanlılardan daha önce emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapan, görevdeyken bir fuhuş operasyonunda gözaltına alındıktan sonra emekliye ayrılan emniyet müdür yardımcısı H.M.D ise serbest bırakıldı.

Emniyet, operasyonla ilgili fotoğraf ve görüntüleri ise basına dağıttı.

TECAVÜZ EDEMEYİNCE EŞARPLA BOĞDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Kelhasan Lisesi'nde ücretli öğretmenlik yapan Sündüs Keleş'in (34) evinde 35 gün önce cansız bedeni bulundu. Eşarbıyla boğularak öldürüldüğü belirlenen Keleş cinayetiyle ilgili önce aynı okuldamüdür olan Keleş'in üniversiteden arkadaşı Z.Z.'yle, eşi A.Z., jandarma tarafından gözaltına alındı.

Soruşturmayı sürdüren jandarma, Z.Z. ve A.Z.'nin suçsuz olduğunu belirledi. Jandarma ekipleri beldede yaşayan 22 yaşındaki İsmail Ç.'den şüphelenip takibe aldığı sırada İsmail Ç., jandarmaya teslimolup Sündüs Öğretmen'i öldürdüğünü itiraf etti.

Habertük'ün haberine göre İsmail Ç. ifadesinde, kapıyı yabancılara açmadığını bildiği Sündüs Keleş'in evinin bahçesinde yaklaşık 3 saat beklediğini söyledi. İsmail Ç., öğretmenin sobanın külünü boşaltmak üzere dışarı çıktığını, Keleş'i içeri sürükleyip tecavüz amacıyla saldırdığını, ancak direnip bağırması üzerine eşarpla boğarak öldürdükten sonra kaçtığını anlattı. İsmail Ç., tutuklandı. 

OTOSTOPLA SEKS TUZAĞI KAMERADA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Antalya'da bir ATM'den, kendilerine ait olmayan kartla para çekerken gözaltına alınan 2 kişiden 26 yaşındaki Mehmet Y., kız arkadaşı 22 yaşındaki Fatma E.'nin otostop çektiği araç sürücüleriyle cinsel ilişkiye girdiğini, bu sırada kendilerinin de sürücüye ait cüzdanı çaldıklarını söyledi. Polis, bu ifade üzerine Fatma E.'yi de gözaltına aldı.

Olay bu sabaha karşı Kepez İlçesi Emek Mahallesi Sakarya Bulvarı üzerinde bulunan bir bankaya ait ATM'de meydana geldi. Mobese'de görevli polisler, saat 02.30 sıralarında ATM'ye gelen iki erkeğin uzun süre burada kaldığını ve para çekmeye çalıştığını görünce, durumdan şüphelenip olay yerine ekip sevk etti. Kısa sürede olay yerine gelen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Y. ve 17 yaşındaki C.F.'yi yakaladı. Polis yaptığı kontrolde, şüphelilerin 470 TL çektiği banka kartının kendilerine ait olmadığını belirledi.

'CİNSEL İLİŞKİYE GİRERKEN CÜZDANINI ÇALDIK'

Bunun üzerine Mehmet Y. polislere, kendisinin madde bağımlısı olduğunu, birlikte yaşadığı Fatma E.'nin de para karşılığı erkeklerle birlikte olduğunu belirterek, şunları anlattı:

"Fatma yaklaşık 1 saat önce, Göksu Mahallesi Hal yolu üzerinde otostop yöntemiyle müşteri beklemeye başladı. Ben ve C.F. ise kendi aracımızla yaklaşık 100 metre ileriden kendisine göz kulak oluyorduk. Bu sırada bir pikap Fatma E.'nin yanında durdu. Bir süre konuştuktan sonra Fatma E. araca bindi ve hareket ettiler. Yine aynı mahallede Suphi Türel Caddesi üzerinde aracı park ettiler. Biz de biraz geride durduk. Sonra Fatma E. ve müşterisi araçtan inip ağaçların arasında cinsel ilişkiye girdi. Ben araçtan inerek pikabın yanına gittim. Kapıları açık olan arabadan cüzdanını aldım. İçerisinde para yoktu. Ancak çok sayıda banka kartı ve beyaz bir kağıtta bu kartların şifreleri vardı. Kartları alıp cüzdanı attık. Sonra Fatma E. ile buluşup oradan ayrıldık. Biz para çekmeye gittik o ise arabada bekliyordu."

TUTUKLANDILAR

Polis, Mehmet Y.'nin ifadesi üzerine otomobilde bekleyen Fatma E.'yi de gözaltına aldı. Otomobilde yapılan aramada çalınan cüzdanın yanı sıra, başka bir kişiye ait 4 banka kartı bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerden yaşı küçük olan C.F. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, Mehmet Y. ve Fatma E. sorgulanmak üzere Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet Y. ve Fatma E. tutuklanırken, C.F. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

OĞLUNUN SEVGİLİSİ MÜDÜR BEY'İ YAKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Eski polis şefi Çelik korunması amacıyla kendisine verilen ve kaydı yapılmayan sivil plakayı oğluna verdiği özel aracına taktırdı. Olay, oğlunun kız arkadaşının polise "uyuşturucu var" ihbarıyla ortaya çıktı

Erzurum Emniyet Müdürü olarak görev yaparken dilekçe verip merkeze gelen emniyet müdürü İbrahim Çelik'in, kendisine ait özel araca devletin emniyet müdürlerine tahsis ettiği sivil plakayı takarak oğlunun kullanımına verdiği ortaya çıktı. İzmir savcılığı, olayla ilgili adli soruşturma açtı

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, olay, Çelik'in geçen Şubat'ta Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevinden merkeze alınmasını talep ettiği dilekçeyi Ankara'ya göndermesinden kısa süre önce ortaya çıktı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne gelen "bir araçta uyuşturucu bulunduğu" yönündeki ihbar üzerine harekete geçen İzmir Emniyeti KOM Şubesi ekipleri söz konusu aracın peşine düştü.

Uzman polislerin çalışmaları sonrasında ihbarda belirtilen Erzurum'un il kodu olan 25'le başlayan plakayı taşıyan cip tipi özel araç yakalandı. Araçta yapılan aramada uyuşturucu madde bulunamadı ancak ilginç bir olay ortaya çıkartıldı.
Aracın üzerindeki plakayı inceleyen İzmir polisi, emniyete ait trafik tescil kayıtlarında söz konusu plakanın olmadığını gördü.
Erzurum Emniyeti ile yapılan yazışmalardan sonuç alamayan İzmir polisi, aracın Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik'e ait olduğunu ve İzmir'de üniversite eğitimi gören oğlu tarafından kullanıldığını tespit etti.

GÜVENLİK İÇİN

Özel araçta takılı olan plakanın, yıllar önce Erzurum Emniyet Müdürü'nün güvenliği ve korunması çerçevesinde, makam aracında kullanılmak amacıyla tahsis edilmiş ve bu nedenle tescil kaydı kapalı olan sivil plaka olduğu anlaşıldı.


Plakanın eski tarihli olması ve imha edilmesi gerekirken, Erzurum Emniyet Müdürü Çelik'e ait özel araçta çıkması üzerine soruşturmanın boyutu ve içeriği değişti.
Aracın Erzurum'da satın alındığı, aracın trafiğe çıkmasına karşın Çelik'in işletmeyle yaptığı sözlü anlaşma gereğince daha sonraki tarihte trafiğe çıkarılmış gibi gösterilmesini sağladığı anlaşıldı.

İHBAR KIZ ARKADAŞTAN

Çelik ve bayi arasında resmi satış işleminin gerçekleşmemesi nedeniyle aracın gerçek trafik tescil işleminin yapılamadığı, bu nedenle yasal plaka alınmadığı, aracın İzmir'e kullanımı için "imha edilmesi gereken eski sivil emniyet plakası"nın araca takılarak gönderildiği belirlendi.
Polis, araçta uyuşturucu bulunduğu yönündeki ihbarı yapan kişiyi de yakalandı. Bu kişinin, Çelik'in oğlunun kız arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili adli soruşturma açıldı.

VE KORKULAN OLDU!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Almanya'da aile baskısı ile karşılaştığı belirtilen ve maskeli 3 kişi tarafından kadın sığınma evinden 1 Kasım'da kaçırılan, töre kurbanı olmasından korkulan Türk kızı 18 yaşındaki Arzu Özmen'in cesedi Lübeck kenti yakınındaki bir golf sahasında gömülmüş halde bulundu.

Detmold kentinde Alman erkek arkadaşının evinden geçen 1 Kasım'da kaçırılan 18 yaşındaki Arzu Özmen'i bulabilmek için 200 kadar polisin uzun süre sürdürdüğü arama çalışmaları sonuç vermedi. Alman kanalları Özmen'in cesedinin Lübeck kenti yakınlarındaki Grosensee kasabasında bir golf sahasında gömülü bulunduğunu bildirdi. Cesedin Arzu Özmen'e ait olduğunu, başka bir yerde öldürüldükten sonra golf oynanan alana getirilerek gömüldüğü belirtilidi. Alman Bild gazetesi aile baskılarına dayanamayan Arzu Özmen'in geçen ağustos ayında kadınlar evine sığındığını bildirirken, genç kızın kaybolmasından sonra ağabeyleri Osman, Kemal, Kirer, Elvis ve kızkardeşi Şirin Özmen'i gözaltına alındığını hatırlattı.

Alman gazeteleri, bir fırında çalışan Özmen'in kaybolduğu günlerde 20 yaşındaki Alman Alexander'e aşık olduğunu, erkek kardeşlerinden birinin Alman sevgilisinden ayrılmasını istediği, karşı çıkınca dövüldüğünü yazmıştı. Bild Gazetesi, aile baskılarına dayanamayan Arzu'nun ağustos ayında kadınlar evine sığındığını, 1 Kasım'da erkek arkadaşı tarafından ziyaret edilmesinin ardından saat 01.00 sıralarında maskeli üç kişinin eve baskın yaparak Arzu'yu kaçırdığını aktarmıştı.

BOĞAZI 3 YERDEN KESİLDİ

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Konya'da evinde boğazı 3 yerinden kesilen kadının ölümüyle ilgili kadının kocası, oğlu ve iki kızı bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Merkez Karatay ilçesi Fetih Mahallesi'ndeki bir apartmanın ikinci katında bir kadının boğazı kesilerek öldürüldüğü ihbarını alan polis ekipleri olay yerine gitti.

Zeynep Y'nin (45) kızları tarafından bulunan cesedi, otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi morguna götürüldü.

Bıçakla boğazı kesilen kadının ölümüyle ilgili kocası Abdullah Y, oğlu Mustafa Y. ve iki kızı bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Abdullah Y'nin, ilk sözlü ifadesinde işe gitmek için evinden çıkarken eşinin kendisini yolcu ettiğini, sonrada olayı öğrendiğini söylediği öğrenildi.

Annesiyle aynı odayı paylaştığı belirtilen Mustafa Y'nin ise kardeşlerinin çığlıkları üzerine odaya geldiğinde annesini gördüğünü ifade ettiği bildirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili başlatılan soruşturmayı en ince ayrıntısına kadar inceliyor.

SANAL ZORBALIK ÖLÜM GETİRDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Avustralya 14 yaşındaki Şeniz Erkan'ın ölümünü konuşuyor. Ailesiyle Melbourne'de yaşayan Türk kızı Şeniz, internette tehdit ve hakarete maruz kalınca, baskılara dayanamayarak intihar etti. Şeniz'in ölümü 'sanal zorbalık' tartışmasını gündeme getirdi.

Şeniz Erkan Avustralya'da ailesiyle yaşıyordu. 15. doğumgününe bir hafta kala trenin önüne atlayarak hayatına son verdi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan 14 yaşındaki Türk kızı Şeniz Erkan, kendisine ait sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarına girerek tehdit ve saldırılarda bulunan "sanal zorbaların" baskısına dayamayıp, geçen hafta intihar etti.

Avustralya'da yaşayan Kıbrıslı Türk Erkan ailesi için, küçük kızları Şeniz'in intiharı beklenmedik bir anda geldi. Geçen çarşamba evinin yakınındaki demiryolunda trenin önüne atlayarak intihar eden Şeniz'in babası Şenol Aykut, "Hiçbir şeyden şüphelenmedik. Çok canlı, neşeli ve normal bir yaşamı vardı. Anneler, babalar evlatlarınıza dikkat edin. Sanal zorbaları, kızım intihar edene kadar duymamıştım. Bize anlatmadı" dedi.

Avustralya televizyonlarının günlerdir haber yaptığı olayla ilgili konuşan Şeniz'in ağabeyi Aykut Erkan, "Facebook dahil tüm hesaplarına girmişler. Onun adıyla herkese iğrenç mesajlar atmışlar. Cep telefonuna da tehdit, baskı mesajları gelmiş" diye konuştu. Şeniz'in okulu Taylors Lakes Müdürü Geoff Pell de, polisin geniş bir soruşturma yürüttüğünü söyledi. Bu bağlamda, Şeniz'in bir süredir bazı öğrencilerin "kabadayılıklarıyla" baskı altında olduğu iddiası da inceleniyor.

Şeniz'in ölümü, Avustralya hükümetinin gündeminde. Başbakan Julia Gillard Şeniz'e karşı takınılan tutumu "alçakça" diye niteledi.

Avustralyalı aileler hükümetin internet güvenliği konusunda adım atmasını istiyor. Sadece Avustralya ve Türkiye'den değil, dünya genelinde binlerce kişi internet aracılığıyla Şeniz'i ölüme götüren nedenlere tepki gösteriyor.

Sanal zorbalık nedir? Sanal zorbalık (Cyber bullying), özellikle Batı'da kullanılan bir kavram. Bir kişinin, bir başka kişiyi internette sürekli taciz etmesi, baskı altına alması anlamına geliyor. Bilhassa öğrenciler, okulda iyi anlaşamadıkları başka çocuklara hayatı internette zehir ediyor. Zorbalık okul bahçelerinden sanal aleme taşıyor.

TELEFONU UNUTUNCA OLAN OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da 3 eve girip hırsızlık yapan 3 kişi, olay yerinde düşürdükleri cep telefonu sayesinde yakalandı.

Merkez Çukurova İlçesi'nin 100'üncü Yıl Mahallesi'nde, geçen cumartesi günü iddiaya göre 3 eve giren 28 yaşındaki Adil Gamga, kardeşi 23 yaşındaki Mehmet Gamga ve 19 yaşındaki Engin Sarıkamış, fırın, su sebili, fön makinesi ve çatal- kaşık takımları çaldı. Eşyaları taşırken, şüphelilerden biri farkında olmadan olay yerinde cep telefonunu düşürdü. Çaldıkları eşyalardan bir kısmını satan şüpheliler, kalan malzemeler için müşteri aramaya başladı. Hırsızlıkla ilgili çalışma başlatan ekipler, olay yerinde cep telefonunu buldu.

Cep telefonunun hırsızlara ait olduğunu tahmin eden polis, sahibini bulmak için de yapılan cihazdaki görüşme kayıtlarını ve son aranan numaraları incelemeye aldı. 'Annem' adıyla kayıtlı olan telefon numarasını arayıp, "Biz bu telefonu bulduk, sahibi kim? Getirip teslim etmek istiyoruz" diyen polis, Engin Sarıkamış'a ait olduğunu belirledi. Engin Sarıkamış ile Adil ve Mehmet Gamga kardeşler, operasyonla yakalandı. Şüphelilerin evlerinde arama yapan polis ekipleri, 100'üncü Yıl Mahallesi'ndeki evlerden çaldıkları malzemelerin bir kısmını ele geçirdi.

Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı

YATAKTA KAN DONDURAN GÖRÜNTÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Konya'da, evli ve 3 çocuk annesi 47 yaşındaki Zeynep Y., yakınları tarafından yatağında boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulundu.

Olay, Karatay İlçesi Fetih Mahallesi Fetihkent Siteleri Yağmur Apartmanı'nda saat 07.30 sıralarında meydana geldi. İddaya göre, sabah uyanan 25 yaşındaki Esra Y., annesi Zeynep Y.'nin yattığı odanın kapı aralığından, ayaklarının yorganın dışında kaldığını gördü. Annesinin üzerini örtmek için içeriye giren Esra Y., yatağın kanlar içinde olduğunu fark etti. Yorganı kaldırdığında annesinin hareketsiz bir şekilde yattığını gören Esra Y., bağırarak evdeki yakınlarından yardım istedi. Genç kız, kasap olan ve sabah erken saatlerde işe giden babası 53 yaşındaki Abdullah Y.'yi de arayarak durumu anlattı ve eve çağırdı.

Olay yerine yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan muayene sonrası Zeynep Y.'nin, boğazının 3 yeri kesilerek öldürüldüğü belirlendi. Polis, Zeynep Y.'nin eşi Abdullah, oğlu Mustafa, kızları Esra ve 23 yaşındaki Büşra'yı ifadelerini almak üzere gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.