BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,19
ALTIN 2.449,21
HABER /  GÜNCEL

Oyak'tan ulusalcıları şaşırtan satış...

Erdemir'i yerli sermaye alsın diye emekli maaşından 100 YTL gönderen öğretmenin çabaları boşa gitti. OYAK, Erdemir için Fransız Arcelor ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Abone ol

Erdemir özelleştirme ihalesini kazanan Oyak ile de ortak olacak olan Arcelor'un ortaklık anlaşmasını imzalamasının ardından toplam payı yüzde 25'i aşacak.
 
Erdemir ile ilgili olarak Arcelor S.A.'dan Borsa'ya gönderilen yazıda, dün, geçerli olan piyasa bedelinden yapılan ek 806 bin 46 adet Erdemir hissesi alımı neticesinde Arcelor'un bu şirkette sahip olduğu toplam hisse adedinin 24 milyon 735 bin 110'a ulaştığı kaydedildi. Açıklamada böylelikle, Erdemir'in çıkarılmış ve halka arz edilmiş hisselerinde, mevzuatta belirtilen yüzde 5'lik eşiğin aşıldığı vurgulandı.
 
Oyak ile ortak olacak
 
Öte yandan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da dün yaptığı açıklamada, Oyak tarafından Erdemir sermayesindeki ÖİB hisselerinin satın alımına yönelik, hisselerinin tamamı Oyak'a ait olmak üzere Ataer Holding A.Ş. adlı bir şirket kurulduğunu ve Ataer Holding'in yüzde 41 oranındaki hissesinin Arcelor'a devrine ilişkin onayın uygun görüldüğünü bildirmişti.
 
Böylece Erdemir'de özelleştirmeye konu yüzde 49.29'u hisseyi satın alan Oyak, bunun yüzde 20.20'sini Arcelor'a devredecek. Oyak'ın elinde de yüzde 29 oranında hisse kalacak.
 
Arcelor'un borsadan yaptığı alımlarla yüzde 5'in üzerine çıkardığı hisse oranı da eklendiğinde Fransız ortağın payı yüzde 5'i geçecek.
 
Erdemir'deki yüzde 46.12'lik kamu hissesi için ekim ayında yapılan ihalede en yüksek teklifi 2 milyar 770 milyon dolar ile OYAK vermişti.