BIST 10.806
DOLAR 32,21
EURO 34,96
ALTIN 2.428,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

OYAKtan matematik yarışması

OYAK'ın geleneksel olarak düzenlenen 4. Liselerarası Matematik Yarışması için hazırlıklar tamam.

Abone ol

OYAK Grubu Bolu Çimento Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Memiş Vanlı, Düzce'de düzenlediği basın toplantısında, 2003 yılından itibaren 6 ilde eleme finalleri gerçekleştirilen Matematik Yarışması'nın bu yılki elemelerinin Adana, Bolu, Ordu, Mardin, Elazığ, Niğde, Kahramanmaraş, Düzce, Rize, Batman, Malatya ve Hatay illerinde yapılacağını söyledi.
 
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında TÜBİTAK ile işbirliği yapılarak düzenlenen yarışmada Düzce il birinciliği sınavlarının 25 Şubat tarihinde gerçekleştirileceğini belirten Vanlı, Türkiye birincisinin belirleneceği final sınavının ise 16 Nisan'da İstanbul'da yapılacağını, yarışmada derece alanlara çeşitli ödüller verileceğini kaydetti.
Yarışma kapsamında tema olarak "Matematik ve Sanat" konusunun ele alınacağını kaydeden Memiş Vanlı, "Matematik yaşamın bir parçasıdır. Bilimde, sporda, sanatta, doğada, her yerde matematik vardır. Bundan hareketle amacımız matematiği sevdirmek ve tanıtmaktır" dedi. Vanlı, "İyi bir gözlem ve yorum gücüne dayalı olan matematik ve sanat kavramları, ilk bakışta birbirinden farklı görünse de, aslında oldukça benzer yönlere sahiptirler. İkisi de doğayı ve dünyayı bizlere anlatmaya çalışır ve başarılı sanat eserlerinin tümünde matematiği görürüz. Son zamanlarda sanat matematikçilerin kendilerini ifade etme biçimine de dönüşmüş ve matematiksel sanat kavramı ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu. Vanlı, Düzce'de elemelere toplam 12 lisenin katılacağını da sözlerine ekledi.