BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,63
ALTIN 2.382,39
HABER /  GÜNCEL

Oyak iddianamesi kabul edildi!

Danıştay saldırısına ilişkin OYAK İddianamesi kabul edildi.İddianamede 6'sı tutuklu 10 sanık yer alıyor.

Abone ol

Danıştay saldırısına ilişkin OYAK İddianamesi kabul edildi.İddianamede 6'sı tutuklu 10 sanık yer alıyor.

Özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Danıştay saldırısında kamera kayıtlarının 1.20120425132117.jpgsilinerek delillerin karartıldığı'' iddiasına ilişkin 10 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından, eski Oyak Güvenlik Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 10 şüpheli hakkında hazırlanan 61 sayfalık iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

Danıştay saldırısına ilişkin Oyak Güvenlik Şirketi yetkilileri hakkında açılan yeni davanın iddianamesinde, Danıştay saldırısının anlaşılabilmesi için Ergenekon Silahlı Terör Örgütünün amacının ne olduğunun iyi bir şekilde izah etmek gerektiği belirtildi.

Oyak iddianamesinde, Danıştay saldırısının amacının ne olduğu sorusuna en iyi cevabın, 'Ergenekon Silahlı Terör Örgütü, elinde bulundurduğu gücün devamlılığını sağlayabilmek ve koruyabilmek için ayrımcılık ve diğer bölücü unsurlar körüklenmiş, bu amaçla Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-anti laik çatışması çıkartılmaya çalışılmış ve yine örgütün kontrol ve yönetiminde olan medya yapılanması sayesinde bu argümanlar ustaca kullanılmıştır.' şeklinde olduğu belirtildi.

İddianamede, 'Danıştay Saldırısı Sanıkları ile Ergenekon Terör Örgütü arasındaki İlişki' başlıklı bölümde ise ayrıntılı bilgilere yer veriliyor. Danıştay saldırısını gerçekleştiren avukat Alparslan Arslan'ın, Ergenekon davası sanıklarından Muzaffer Tekin ile uzun yıllar birlikte çalıştığı anlatılıyor. Bir dönem Muzaffer Tekin'in uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen Ertuğrul Yılmaz ile ortak factoring şirketi işletirken bu şirketin avukatlığını Alparslan Arslan'ın yaptığı belirtilen iddianamede "Muzaffer Tekin'in çıkar amaçlı silahlı suç örgütü lideri olarak bilinen Semih Tufan Gülaltay ile çok iyi ilişkilerinin olduğu, Alparslan Arslan'ın Danıştay olayından bir süre önce Semih Tufan Gülaltay'a ait Maltepe'deki iş yerine geldiği, Alparslan Arslan ve suç ortaklarının Muzaffer Tekin'in kontrolünde ve yönlendirmesinde olan kişiler olduğu anlaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

Danıştay davası sanıklarından Osman Yıldırım'ın da Cumhuriyet Gazetesi saldırıları konusunda Veli Küçük ve Ergenekon Terör Örgütü ile bağlantısını kabul ettiği anlatılan iddianamede, "Cumhuriyet Gazetesi saldırılarının 2.20120425125705.jpgVeli Küçük ve Muzaffer Tekin'in talimatı ve Muzaffer Tekin'in verdiği bombalar ile gerçekleştirildiğini beyan etmiştir. Bu nedenle Cumhuriyet Gazetesi saldırılarının Ergenekon Terör Örgütü Yönetici ve üyesi Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'in talimatı ile gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır." denildi.

Danıştay Saldırısının, Cumhuriyet Gazetesi saldırılarından hemen sonra olmasının ise her iki eylemin de aynı amacı gerçekleştirmeye yönelik olduğu anlamına geldiği ifade edilen iddianamede "Eylemlerde de aynı kişilerin kullanılması, bu eylemin de Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'in talimatı ve azmettirmesi ile gerçekleştirildiğini göstermektedir." iddiası yer aldı.