BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.445,80
HABER /  GÜNCEL

Oy vermeyenden hesap soracak

Hafta sonu CHP Genel Kongresi'nde konuşacak olan Baykal seçim stratejisini belirledi: Oy vermeyenden hesap sorulacak!

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın başlayacak kurultaydan çok erken seçime odaklandı. Baykal, seçim fotoğraflarına bir tam gününü ayırdı, İstanbul’a giderek profesyonel çekim yaptırdı. Yeni yönetimle yapılacak ilk toplantıda seçim komisyonları kurulacak. Aday belirlemeden, seçim otobüslerine; seçim görevlilerinden, seçim bildirgesine kadar her şey planlanacak.

KIŞ SICAK GEÇECEK

Kurultayı “Türkiye’ye sahip çıkma kurultayı” olarak değerlendiren Baykal, “İlk defa bu kadar sorunsuz bir kurultay yaşayacağız. Türkiye’ye uyarı görevimizi yapıp, iktidarın gitmesi gerektiğini anlatacağım; milletime CHP’nin ve sosyal demokrasinin iktidara gelmesinin Türkiye’nin kurtuluşu olduğunu söyleyeceğim” dedi.

“2006 Ekim’inde seçim olmalı” diyen Baykal, Türkiye’yi seçim havasına sokmak için mücadele etmeye kararlı. Baykal, kararlılığını “Bu kış çok sıcak geçecek. Seçim ertelendikçe, ödeyecekleri bedel ve verecekleri hesap büyüyecek” sözleriyle anlattı.

FIRILDAKLARA DİKKAT

İki gün sürecek kurultayda tek aday olan Baykal, ilk gün yapılacak genel başkanlık seçiminden sonra Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) listelerini oluşturacak. Baykal planlarını şöyle anlattı: “Kurultay için mesaj, liste ve görsel tüm malzemeleri hazırladık. Kurultay listesinin partiyi önümüzdeki genel seçime taşıyacağının bilincindeyiz. Kurultaya herkesi bekliyoruz; kimsenin dinine, ırkına, ailesine bakmadan kucak açacağız ama seçim sürecindeki aday belirlemede hataya düşülmemesi için de, yani soldan seçilip sağa geçen ve böylece siyasette çürümeye neden olanların seçilmemesi için daha dikkatli olacağız.”

Baykal, 2006 yılında neden seçimin olması gerektiğini, “Bu benim kişisel talebim değil, dünya ve Türkiye koşullarının da bir gereğidir. AKP de bunu görecek. En fazla bir yıl daha uzatabilirler. İçimden ne kadar uzarsa o kadar çok öderler diye geçiriyorum. Kurultaydan hemen sonra en az 5 komisyon kurarak seçime hazırlanacağız. Hemen kolları sıvayıp görevlendirme yapacağız. ‘Sen sen yanına şunları da al şu komisyonu kur, çalışmaya başla, bize de vereceğimiz sürenin sonunda raporunu getir’ diyeceğiz.”

SEÇMENE TEK TEK ULAŞACAĞIZ

Baykal, geçen seçimde sandığa gitmeyen 10 milyon civarındaki seçmene ayrı önem veriyor: “Bu kesim Türkiye’nin geleceği için belirleyici olacak. Önümüzdeki seçimde bir oy bile heba olmamalı. Bunun için onları sandığa götürecek, sorumluluklarını hatırlatacağım. ‘Sandığa gitmiyorsunuz da ne oluyor, Türkiye bu durumlara düşüyor, yanlış kadrolarla yönetiliyor’ diyeceğim. Ayrıca örgütlerimiz bünyesinde sandığa gitmeyenler belirlenip tek tek ulaşılacak.”

CHP lideri, iç ve dış politikada çok yanlış yapıldığını vurguladı. Baykal, “Biz her defasında uyarıyoruz ve haklı çıkıyoruz. Bu anlamda ben kendimi Türkiye için yararlı bir görev yapıyor sayıyorum, vicdanım rahat” diye konuştu.

iŞTE KOMiSYONLAR

BAYKAL’IN uzun süredir planladığı, kafasında netleştirdiği komisyonlar şunlar:

Seçim hazırlığı komisyonu

Teknik işler, kampanya komisyonu

Reklam ajanslarının belirlenmesi

Seçim stratejisinin belirlenmesi

Seçim bildirgesi komisyonu

Seçim sandıklarında görev yapacak partililerin eğitilmesi komisyonu

Haber: Rezzak Oral
Kaynak: