BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

ÖTV zammı bu markalara dokunmadı

Otomobil endüstrisinde araç fiyatlarını artırmış olan ÖTV ve KDV zamları sonrasında, otomobil markaları bu zamları tüketiciye yansıtmayan sıfır araç kampanyaları düzenlediler.

Abone ol

ÖTV zammı sonrası birçok marka müşteri çekmek için art arda kampanyalar düzenledi. Yapılan araştırma müşterinin hangi markayı tercih ettiğini ortaya koydu.

Liste başında ise Fiat ve Ford yer aldı.

Otomobil endüstrisinde araç fiyatlarını artırmış olan ÖTV ve KDV zamları sonrasında, otomobil markaları bu zamları tüketiciye yansıtmayan sıfır araç kampanyaları düzenlediler.

Kampanyalardan yararlanmak isteyenler araçlarını satışa çıkardı, yararlanmayı düşünmeyenlerse ikinci ele yöneldi. Tasit.com zamlar ve kampanyalar sonrası en çok ilgi gören otomobil markalarını açıkladı.

screen-shot-2012-10-12-at-10.50.50-am.png

EN ÇOK HANGİ MARKALARIN KULLANICILARI ARABALARINI SATIŞA ÇIKARTIYOR?

Sahibinden ikinci el otomobil bulmak veya satmak isteyenlerin buluştuğu online otomobil ilan platformu www.tasit.com verilerine göre, ÖTV kampanyalarından sonra en çok satışa çıkarılan markalar %10 ile Fiat ve Ford. Opel, Hyundai %8, Peugeot ve Renault %6 lık bir dağılıma sahipler. Toyota ve Volkswagen %5, Honda ve Tofaş %2 ve %3 ile takip ediyorlar. Sıfır araç kampanyaları sonrasında, Volkswagen ilanlarında da %1 lik bir artış gözlenmiş.

İKİNCİ ELE YÖNELENLER BU MARKALARI TERCİH EDİYOR

ÖTV ve KDV zamları sonrası en çok aranan marka %14 ile “Opel”. Opel’i, %11 ile Peugeot, %10 ile Fiat ve Ford, %9 ile de Hyundai takip ediyor.

Tasit.com verilerine göre, son 3 ayda Volkswagen ve Honda, en az satışa çıkarılan fakat kullanıcılar tarafından en çok aranan markaların başında geliyorlar.

SIFIR ARAÇ KAMPANYALARIYLA EN ÇOK HANGİ MARKA ARAÇ KULLANANLAR İLGİLENİYOR?

www.tasit.com genel müdürü Birol Kabakoğlu, “ Son 3 ayda ikinci el araç aramalarının yanısıra, aracını satışa çıkarmak isteyen yeni üye sayımızda da bir yükseliş oldu. Bu durumun otomobil firmalarının kampanyalarıyla çift yönlü bir bağlantısı var, hem sıfır araçlardaki kampanyalardan yararlanmak için araçlarını elden çıkarmak isteyenler çok, hem de zamlar nedeniyle, kampanyalara rağmen ikinci ele bir yöneliş de var. Özellikle ÖTV ve KDV zamları sonrasında en fazla ilanı Fiat ve Ford kullanıcılarının verdiğini görüyoruz, bu da Fiat ve Ford marka araç sahiplerinin sıfır araç kampanyalarıyla daha yakından ilgilendiklerini gösteriyor olabilir.” dedi.