BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.399,61
HABER /  GÜNCEL

Otomobil gibi bisiklet

Başkent’te otomobil meraklısı bir bisiklet sürücüsü, bisikletini otomobil, dolmuş ve motosiklet aksesuarlarıyla modifiye etti. Görenlerin di...

Abone ol

Başkent’te otomobil meraklısı bir bisiklet sürücüsü, bisikletini otomobil, dolmuş ve motosiklet aksesuarlarıyla modifiye etti. Görenlerin dikkatinden kaçmayan bisikletin sahibi, en büyük hayalinin otomobil sahibi olmak olduğunu söyledi.
Ankara’nın Mamak İlçesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Şafak Özdemir’in bisikleti, ilginç görünümüyle görenlerin dikkatini çekiyor. Bisikletini otomobil, minibüs ve motosiklet aksesuarlarıyla donatan Özdemir, en büyük hayalinin bir gün bir otomobil sahibi olmak, olduğunu ifade etti.

“PARK SENSÖRÜ BİLE VAR ”
Çift amortisörlü, 21 vitesli ve benzerlerinde görmeye alışkın olmadığımız aksesuarlara sahip olan bisiklette, kilometre göstergesinden, fren lambasına, egzozundan, dikiz aynasına, vites kolu ve bisiklet pompasından yapılmış havalı kornasına kadar bir çok donanım bulunuyor. Özdemir’in ilginç bisikletinde, otomobillerde bulunan park sensörü bile var. Sensör, bisiklet geri geri giderken uyarı sesi veriyor.

“BİSİKLETİNE ‘ARABAM’ DİYE SESLENİYOR”
Bisikletine ‘arabam’ diye hitap eden Özdemir, çocuk yaşlardan itibaren otomobillere ilgisi olduğunu, bir otomobil sahibi olacak kadar maddi imkanı olmadığı için dişinden tırnağından arttırdığı paralarla bisikletine aksesuarlar aldığını kaydedip, “Elime para geçtikçe jant kapağı, LED lamba, kilometre göstergesi, sinyal, fren lambası, USB’li araba teybi, motosiklet aküsü, akü şarjı için adaptör gibi parçalar aldım. Araba sürmeyi çok istiyorum ama ne zaman nasip olur Allah bilir. Araba sürme imkanım olmadığı için de kendime böyle bir bisiklet yaptım” dedi.

“DOLMUŞTA GÖRÜP HEVES EDİYORUM”
Kendisine otomobil sürmeyi öğreten biri olmadığından dert yanan Özdemir, “Dolmuşa, otobüse biniyorum.. Mesela, dolmuşçu bir aksesuar yapmış, ben de heves ediyorum. Bu şekilde görüp de bisikletime aldığım havalı kornam var, dikiz aynam var. Geçenlerde paraya kıyıp, 25 TL’ye egzoz alıp bisikletime bağladım” diye konuştu.
Kavun, karpuz satan bir dükkanda çalışarak geçimini sağladığını belirten Özdemir, şöyle konuştu:
“Annem ile babam 20 yıldır ayrı. Evim barkım yok, çalıştığım yerde kalıyorum. Bisikletimi de, sağ olsunlar, otobüsçü ağabeyler aralarında para toplayıp aldı. Durağın başkanına söz verdim. Onun için bisikletin arkasına ‘413 Sağolsun’ yazdırdım. Allah, hepsinden razı olsun.”
(İHA)