BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Otobüs Terminalinde 5 yıldızlı konfor

BURULAŞ'ın bünyesine katılan Şehirlerarası Otobüs Terminali yenilenen yüzüyle 5 yıldızlı konfora kavuştu.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Şirketi BURULAŞ'ın bünyesine katılan Şehirlerarası Otobüs Terminali yenilenen yüzüyle 5 yıldızlı konfora kavuştu.

Kafetarya bölümündeki çığırtkanların kalktığı terminalde klimalar ise tam kapasiteyle çalışıyor.

Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali'nde vakit kaybetmeden çalışmalara başlandığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İlk olarak en fazla şikayet alan konulara çözüm getirmek için çaba harcanmıştır. Bu anlamda da mescidden başladık. Bugüne kadar kullanılamayacak duruma gelen, halıları yenilenmediği için rutubet kokan mescitte abdest alma bölümü iptal edilerek bu alan mescide dahil edildi. Mescidin hemen girişindeki bir bölüm abdest alma mahalli olarak modern bir
mimari ile sıcak soğuk su sistemli olarak yeniden inşa edildi" dedi.

Vatandaşın en fazla mağdur olduğu ikinci konunun ise eksik ve kırık olan oturma banklarının olduğunu ifade eden Altepe, "Banklar bakım ve onarımdan geçirilerek yenilendi. Terminal yolcu bekleme salonu cilalanarak, temiz bir hale getirildi" diye konuştu.

Terminalin vatandaşların saat ile hizmet aldığı bir nokta olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, yolcu bekleme salonu ve peronlarda 11 ayrı noktada uydu güncellemeli digital saatin temin edildiğini ve montajının yapıldığını söyledi.

"KAFETARYADA ÇIĞIRTKAN KALMADI"

Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali'nin Bursa'nın vitrini olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "İşyerlerine sarı çizgi uygulaması getirilerek, bir düzen sağlandı. Sarı çizgi uygulaması ile dışarı taşmalar engellenerek, görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Vatandaşın en sıkıntılı olduğu konulardan biri olan kafeterya alanlarındaki çığırtkanlık sıkıntısına çözüm getirilerek, kafeterya alanlarının self servis konsepti ile yeniden yapılandırılması sağlandı. Danışmaya kimlik bırakılarak alınan
bagaj taşıma araçlarına iyileştirme getirilip, 50 adet biri birine geçmeli tip bagaj taşıma arabası alındı" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, yolcu otobüsü girişindeki yağmur suyu drenaj probleminin çözümünün BUSKİ ve Fen İşleri Dairesi yetkilileri ile birlikte yapılan çalışmalar ile giderildiğini kaydederek, "Yağışlı havalarda göle dönen giriş güzergahına yağmur suyu drenaj sistemi yaptırılarak sıkıntışı giderdik. Yolcu otobüsü giriş, peronlar bölgesi ve çıkış güzergahlarındaki asfalt yenilemeleri çalışmaları yapıldı. Yolcu otobüsü giriş ve çıkış mahallindeki kanopi ve görevli kabini bakım işleri gerçekleştirildi" diye konuştu.


"ACİL DURUMLAR İÇİN SAĞLIK KABİNİ AÇILDI"

Bugüne kadar göz ardı edilen bazı önemli ihtiyaçların titizlikle giderildiğini ifade eden Altepe, "Annelerin çocuk bakımlarını yapabilecekleri ve her türlü donanıma sahip çocuk bakım odası yapıldı. Daha önce hiçbir sağlık birimi olmayan terminal bünyesinde Özel Hayat Hastanesi ile anlaşılarak bir bağımsız bölüm tahsis edilmiş ve gündüzleri sürekli bir hemşire bulundurularak terminal bünyesinde sağlık hizmeti verilmeye başlandı" şeklinde devam etti.

Büyükşehir Belediye sınırları dahilinde terminal işletmeciliği yapan işletmecilerin almakla zorunlu olduğu T1 yetki belgesi için Ulaştırma Bakanlığı'na başvurulduğunu ve 4 ay süren çalışmalar neticesinde belgenin alındığını belirten Altepe, klima sistemi ile de bilgi vererek, "BURULAŞ işletimine kadar 10 ünitenin üzerinde çalıştırılmayan toplam 12 üniteden oluşan klimaları bakımdan geçirerek 11 tanesinin aktif hale getirilmesini sağlandı. Yaklaşık 13 yıllık olan sistemin maksimum güçte çalışması için gerekli özen gösterilmektedir" ifadelerini kullandı.