BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Oto galericilerden ilginç çözüm

Kadıköy'de belediye ile otogalericiler arasındaki sorun çıkmaza girdi. İşyerlerinin bir kısmı mühürlendi, diğerleri ise açık.

Abone ol

Şehir içindeki oto galerilerinin kent dışına taşınması kararı, İstanbul Anadolu yakasında kangrene dönmüş durumda.

Kadıköy Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesini öne sürerek bölgedeki esnafın bir kısmına baskı uyguluyor. Büyükşehir belediyesi ya da valilik tarafından kendilerine yer gösterilmeyen galericiler ise çaresiz kalmış durumda.

CNN Türk televizyonunda yayınlana habere göre 500'e yakın otogalerici 6 aydır işyerlerini kullanamıyorlar. Zira Kadıköy Belediyesi bölgesindeki otogalerilerden bir kısmını mühürlemiş durumda.

HIRSIZ GİBİ OLDUK

6 aydır işyerleri mühürlü olan bu otogalericiler ise CNN Türk'ün haberine göre ilginç bir çözüm yolu bulmuşlar. İşyeri kapalı olan galericiler, "hırsız gibi arabaların içinde araba satıyoruz. Biz kent dışına gitmeyiz demiyoruz. Bize yer gösterilsin gidelim diyoruz. Vergimizi ödüyoruz ama hırsız muamelesi görüyoruz" diyorlar.

GALERİCİLER HAKLI

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk galericiler için adres olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Valiliği gösteriyor. Öztürk, "Onlara kent dışında yer gösterilmeli. Kesinlikle burda galericiler haklı. Ancak haklı olmaları bizim işlemlerimizi durdurmuyor" diyor.

BAĞDAT AÇIK ŞAİR ARŞİ KAPALI

Kadıköy'de dikkat çeken bir durum daha sözkonusu. Şair Arşi caddesindeki otogalerilere kilit vuran Kadıköy Belediyesi, minübüs yolu ve Bağdat caddesini de mühürleyeceğini söylemişti. Ancak ilginçtir ki bugüne kadar Bağdat Caddesi'nde hiç bir otogaleriye işlem yapılmadı.

NEDEN SADECE BİR BÖLGE MÜHÜRLÜ?

Merdivenköy ve Şair Arşi Caddesi'nde bulunan ve 6 ay önce mühürlenen işyerleri ise diğer bölgeler için mühürleme işlemi durmuş olmasına rağmen kapılarını açabilmiş değil. Bu bölgedeki esnaf Kadıköy Belediyesi'nin "büyük-küçük" esnaf ayrımı yaptığını öne sürüyor. Ortadaki manzara da esnafı haklı gösteriyor.