BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM mağdur etti, Fatih Koleji sahip çıktı

SBS'den 497 puan almasına karşın cevap kağıdı unutulduğu için sınav kağıdı iptal edilen ve ilk bine giremeyen Melike'ye Fatih Koleji sahip çıktı.

Abone ol

SBS mağduru Melike'ye bir müjde de Fatih Eğitim Kurumları’ndan geldi. SBS’de ilk bine giren öğrencileri yüzde yüz burslu okutan Fatih Eğitim Kurumları Fatih Fen Lisesi, 8'inci sınıf SBS sınavı iptal edildiği için bin 509'uncu sırada kalan Melike’nin mağduriyetine kayıtsız kalmayarak yüzde yüz burslu olarak Beylikdüzü Fatih Fen Lisesi’ne kaydını yaptı. Fatih Koleji böylelikle önemli bir sosyal sorumluluk örneği göstererek Melike’yi hayallerine kavuşturdu.

Fatih Eğitim Kurumları’nın Çobançeşme Kampüsü’nde bugün Fatih Koleji yetkilileri ile Melike ve ailesi bir araya geldi.

SBS’den 497 puan almasına rağmen cevap kağıdı unutulduğu için sınavı iptal edilen Melike Çelik'e önceki gün Milli Eğitim'den müjdeli haber gelmiş ve puanına göre bir okula yerleştirileceği bilgisi verilmişti. Tek isteğinin Fatih Fen Lisesi’nde okumak olduğunu söyleyen Melike’ye bin 509’nci sırada olmasına karşın Fatih Eğitim Kurumları sahip çıkarak yüzde yüz burslu olarak 4 yıl okutacak.

Geçtiğimiz günlerde medya da çıkan haberler doğrultusunda Melike’nin ailesinin maddi durumunun kötü olması ve kızlarını okutacak gelirinin olmaması Fatih Eğitim Kurumu Yetkililerini harekete geçirdi.

Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, amaçlarının her zaman eğitime destek vermek olduğunu belirterek, ‘Bir eğitimci olarak bugün çok mutluyum. Bir kızımızı hayallerine kavuşturduk. Melike bir mağduriyet yaşamış. Normalde Fen Lisemize ilk bine giren öğrencilerimizi burslu olarak alıyoruz. Ama ben inanıyorum ki kızımızın sınav kağıdı kaybolmuş olmasaydı ilk bin’e girmiş olacaktı. Ben ve eğitim Kurumum kızımızın hayallerine kavuşmasından dolayı çok mutluyuz’ açıklamasını yaptı.

HEDEFİM DÖRT SENE SONRA LYS’DE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMAK

Melike Fatih Koleji’nde kaydı yapıldıktan sonra mutluluğunu okul yöneticileri ve ailesi ile paylaştı. ”Sınava girdiğim günden beri Fatih Koleji bünyesinde eğitimime devam etmenin hayalini kuruyordum, bu benim en büyük hayalimdi fakat böyle talihsiz bir durumla karşılaşıp bütün hayallerimi yitirdiğimi düşünürken Fatih Koleji bana elini uzattı ve beni yeniden hayallerime kavuşturdu. Çok mutluyum, tüm Fatih Koleji yetkililerine teşekkür ediyorum. Hedefim dört sene sonra üniversite sınavlarında Türkiye birincisi olmak ve bana verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek” diye konuştu.