BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,47
ALTIN 2.489,33
HABER /  GÜNCEL

ÖSYM giriş YKS sonuçları açıklanıyor sorgulama ekranı

2018 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu binlerce üniversite öğrencisinin gündeminde. ÖSYM tarafından bu sene ilk kez yapılan YKS sınavının ardından öğrenciler üniversite tercihlerini yaptılar. Şimdi gözler ÖSYM AİS sayfasında açıklanacak YKS tercih yerleştirme sonuçlarında. YKS yerleştirme sonuçları 31 Aralık'ta açıklanacak.

Abone ol

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, 2018 YKS tercih yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih ve yerleştirme sonuçları ise büyük merak konusu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kabul edilen tercih işlemlerinin sonuçları ise 31 Ağustos https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden adaylara duyurulacak. 

YERLEŞEMEYENLER İÇİN EK YERLEŞTİRME VAR MI:Üniversite kontenjanları yayınlanıp, üniversite tercihleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme işlemleri gerçekleştiriliyor. Ek yerleştirme tarihleri yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli oluyor. Merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamıyorlar.

YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN KAYIT TARİHİ DETAYI: ÖSYM YKS tercih sonuçları için kesin bir tarih vermedi ancak üniversite kayıt tarihleri bu noktada önemli bir fikir veriyor. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK: Yerleştirme Sonuçları “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

TERCİH SÜRESİ UZATILACAK MI: ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar ve kılavuzda belirtilen kurallar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Bu süre uzatılmayacaktır. ÖSYM sistemine yükseköğretim programları tercihlerini kaydeden adaylar da belirtilen süre içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecektir.

TERCİHLERDE HANGİ PUAN KULLANILACAK: 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak. 2018-TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek.