BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,84
HABER /  GÜNCEL

ÖSYM Başkanı'na püskevitli protesto

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin püskevit sözü, ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir'in de başına dert oldu!

Abone ol

Üsküdar ÖSYM Bürosu önünde kurdukları çadırda 10 gündür dönüşümlü olarak sürdürdükleri açlık grevini sona erdiren öğrenciler, ÖSYM Başkanı Ali Demir'i istifaya çağırdı. Protestoya ise bir öğrencinin MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "püskevit" sözüne atıfta bulunduğu konuşması damgasını vurdu. 

YGS sınavındaki şifre iddiaları üzerine dönüşümlü olarak açlık grevi yapan öğrenciler, eylemlerine bugün son verdi. "Ali Demir istifa etsin" yazılı pankart taşıyan grup, attıkları sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Bu sırada grup arasındaki bir öğrenci, Ali Demir maskesi takarak arkadaşlarına seslendi. Öğrenci, "Ben Ali Demir, istifa etmeyeceğim. Buradaki açlık grevini sona erdirin. Alın size püskevit" diye bağırdı. Öğrenci daha sonra Ali Demir'in maskesini yaktı.

Grup adına açıklama yapan Adil Can isimli öğrenci, "Liseli Öğrenci Birliği olarak 10 gündür dönüşümlü açlık grevindeyiz. Şifreli YGS'nin iptali, şifreci ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifası ve sınavsız üniversite taleplerimizle 10 gündür buradayız. Yıllardır girdiğimiz sınavlarda şifrelerle, komplolarla ve harçlarla karşılaşıyoruz. Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek. Bu sınavların iptalini, Ali Demir'in derhal istifa etmesini ve sınavsız üniversite hakkımızı istiyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından üzerinde "Şifre Kopya Merkezi" yazan bir pankartı, Üsküdar ÖSYM Bürosu tabelasının üzerine yapıştırdı. Öğrenciler açıklamanın ardından bir süre daha şarkılar söyleyerek protestolarını sürdürdü.