BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,03
HABER /  GÜNCEL

MHP'nin işaret ettiği gizli finansör!

MHP'nin avukat Kocabey, siteyi Faruk Bayındır'ın finanse ettiğini gösteren kredi kartı kayıtları kamuoyuna açıkladı.

Abone ol

MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, AK Parti'nin milletvekili aday adaylarından Faruk Bayındır'ın MHP'li isimlerin gizli kamerayla çekilmiş görüntüleri yayımlayan siteyi finanse ettiği yönündeki iddialara belgelere döktü.

Avukat Kocabey, siteyi Faruk Bayındır'ın finanse ettiğini gösteren kredi kartı kayıtları kamuoyuna açıkladı.

Seçimlere bir aydan kısa bir süre kala MHP'yi karıştıran kaset skandallarının ardındaki isim olduğu öne sürülen Faruk Bayındır ilginç bir isim. Peki şantaj kasetleri ile ismi gündeme gelen İbrahim Faruk Bayındır kimdir?

İstanbul Küçükçekmece Belediye Meclis Üyeliği yapan İbrahim Faruk Bayındır, genel seçimler öncesi istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.

ntvmsnb'nin haberine göre, temayül yoklamasında 1663 delegeden sadece 25'inin oyunu alarak 221. sırada yer alan Bayındır listeye giremedi. Birçok uçuş okuluyla ortaklık kuran ve daha sonra hepsinden ayrılan Bayındır, Florya merkezli faaliyet gösteren TARKİM isimli uçuş okulunun sahibi.

DERİN BAĞLANTILARI VAR

Bazı yakınları Bayındır'ı AK Parti hükümetine yakın bir isim olarak tanımlıyor, bazıları ise derin bağlantıları olduğunu iddia ediyor.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile de sıkı dostuklukları bulunan Bayındır'ın başkanla birlikte birkaç kez Umre'ye gittiği de belirtiliyor.

OBAMA'YA UZANAN İLGİNÇ BAĞLANTILAR

Faruk Bayındır'ın adı, üç yıl önce önce Tarkim Havacılık, Orhan Air ve Borajet şirketleri yoluyla, havacılık sektörüne yaptığı iddialı girişle gündeme geldi. Bayındır, Uzanlar'a ait hangarı TMSF'den satın alırken, Fon'un DHMİ'ye olan tüm borçlarını üstlendi.

Borajet, 2008 Eylül'ünde anonim şirkete dönüştü ve sermaye artırımına gitti. Şirket halen, süper lüks pervaneli jetiyle, bazı hükümet üyelerinin dış gezilerine de hizmet veriyor. Ticaret Sicili kayıtlarına göre Bayındır, Borajet'in 100 YTL değerinde sembolik bir hisse sahibiydi. Ancak limitetten A.Ş'ye dönüşmesinden iki gün sonra hissesini (23 Eylül 2008) Samir Bayraktar'a devrederek ayrıldı. 24 Eylül 2008 tarihli kararla, Bayındır'ın imza yetkileri de kaldırıldı.

Üç yıl önceki haberlerde Faruk Bayındır'ın arkasındaki 'gizemli Amerikalı ortak'ın kim olduğu merak ediliyordu. Ticaret Sicili'ne göre şirket yönetim kurulu başkanı Yalçın Ayaslı. Ayaslı, ODTÜ mezunu bir elektronik mühendisi. ABD'de yaşayan Ayaslı, Turkish Culturel Found'un kurucusu. Obama'nın başkanlık koltuğuna oturduğu seçimlerde 657 bin dolarlık bağışla, 'en yüksek bağışı yapan' kişi unvanını aldı. Ayaslı'nın, Cumhuriyetçi Parti'ye kayıtlı olduğu belirtiliyor.

Bayındır'ın hissesini devrettiği ve halen Borajet'in ortakları arasında yer alan Samir Bayraktar ise Ayaslı'nın Ege lezzetlerini tanıtmak amacıyla kurduğu Nar Şirketi'nin genel müdürü.

AVUKAT İDDİALARINI BÖYLE AÇIKLADI

video