BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.494,84
HABER /  MEDYA

Gayrimeşru çocuk iddiası siyaseti karıştırdı

Yeniçağ gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar'ın AK Partili bakan hakkındaki iddiasına çok şaşıracaksınız!

Abone ol

Yeniçağ Gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, bugün köşesinde AK Partili eski bakan Hilmi Güler'in gayri meşru çocuğu olduğu iddiasını yazdı.Güler, Twitter'dan cevap verdi: Yasal yollara başvurdum....

İşte Önkibar'ın eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'le ilgili iddiası:

''İşte nikâhsız ilişkiden bebeği olan AKP'li bakan Bir değil bir kaç kere yazdım. AKP'de nikâhı olmaksızın bebeği olan isimler var dedim. Bunların içinde bir de Bakanın bulunduğunu söyledim. CHP'li milletvekileri bu ihbarımı ciddiye alıp aradılar ve kim sorusunu yönelttiler.Yazdıklarımız çamur at izi kalsın kabili şeyler değildi.Bana bir ihbar yapılmış ve ben de onu ayrıntılarına kadar araştırmıştım. Sonuç mu? Evet ortada nikâhsız ilişkiden edinilmiş bir bebek vardı! Peki kim midir bu bebek sahibi? Kendisi halen milletvekilidir.
Ayrıca AKP hükümetlerinde uzun yıllar bakanlık yapmıştır. Hangi Bakanlık mı? Enerji ve Tabii Kaynaklar! Peki kim midir o isim? AKP Ordu Milletvekili Hilmi Güler'dir. Tayyip Erdoğan'a belediye başkanı iken danışmanlık da yapmıştı eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler.

ERDOĞAN BAKANLIKTAN ALDI

Belki şaşıracaksınız ama ben bilgiyi Hilmi Güler'in halen nikâhlı olduğu birinci eşinin yakınlarından telefon ihbarı ile aldım, daha doğrusu onlar verdi bana bu haberi.
Yukarıda söyledim araştırdım ve teyid ettirdim. İlginçtir; köşemi çok çok yakından izlediğini iyi bildiğim Tayyip Erdoğan yazım üzerine araştırma yaptırmış ve Hilmi Güler ismine ulaşınca onu hem bakanlıktan aldı, hem de bu dönem aday yapmadı."

HİLMİ GÜLER'DEN YANIT

Önkibar'ın yazısındaki iddialara Hilmi Güler önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan ''Sabahattin Önkibar hakkında, bugünkü iftiralarla dolu yazısı nedeniyle yasal yollara başvurmuş bulunuyorum. Değerli dostlarıma duyurulur'' yanıtını verdi. Bu yanıtla yetinmeyen Güler, Önkibarla görüşmesini de anlattı:"

"Tamamen gerçek dışı, kulliyen yalan. Son derece üzücü ve asılsız bir haber. Yazıyı yazan yazarla görüştüm. Kendisi bana, 'Size karşı değil, bana karşı yapılan bir tezgahtır' deyip yazısını düzelteceğini söyledi. Ama tekrar ediyorum, külliyen, tamamen gerçek dışı bir yazı ve olay. Bu tür iddiaların seçim sürecine girildiği bir dönemde ortaya atılması da dikkat çekici."