BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Mübarek ve ailesine af yok'

Mısır'ın askeri yönetimi, yaptığı açıklamada Mübarek ve ailesi için af çıkarılacağı haberlerini reddetti.

Abone ol

Mısır'ın askeri yönetimi, eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve ailesi için af çıkartılacağı iddialarını reddetti.

Askeri konsey, Mübarek ailesinin dahil olduğu iddia edilen yolsuzluklarla ilgili soruşturmaya müdahale etmeyeceğini belirtti.

Yapılan açıklamada, aksi yöndeki haberlerin ordu ve halk arasında bölünme yaratmayı amaçladığı uyarısı yapıldı ve halktan bu haberlere inanmaması istendi.

Geçtiğimiz günlerde, Mısır basınında yer alan ve sağlam kaynaklara dayandığı düşünülen haberlerde, Mübarek ve ailesi için af çıkarılabileceği, bu anlaşmanın bir parçası olarak eski cumhurbaşkanının özür dileyen bir açıklama yapacağı söyleniyordu.

Mübarek ailesine getirilen yolsuzluk suçlamaları kapsamında, en son devrik cumhurbaşkanının eşi Suzanne Mübarek gözaltına alınmış ve daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Suzanne Mübarek de eşi gibi, yasa dışı yollardan servet edindikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltındaydı.

Hüsnü Mübarek rejim karşıtı protesto gösterileri sırasında silahsız sivillere ateş açılması emri vermekle de suçlanıyor.

Ancak ikisi de sağlık sorunları nedeniyle tatil beldesi Şarm el Şeyh'teki bir hastanede tedavi görüyordu.

Mübareklerin yargılanması gerektiğini savunan reformcular, ailenin 30 yıllık iktidarı süresince 10 milyarlarca dolarlık bir servete sahip olduğunu söylüyor.

Hüsnü Mübarek'in Mısır ve İsviçre'deki hesaplarına el konmuş olsa da, soruşturma çerçevesinde şimdiye kadar somut kanıtlara ulaşılamadı.