BIST 10.334
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.456,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSSde devrim gibi deneme

ÖSS sınav yöntemi değişiyor. Bu sıkıntıyı aşmak için ÖSYM yeni sistemi deneyecek.

Abone ol

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) test usulü soruların yanı sıra, adayların klasik yazılı sınavlardaki gibi cevap yazacağı ''açık uçlu'' sorular da yöneltilmesi için ''deneme'' hazırlıkları başlatılıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ilk aşamada, sınava giren öğrenci sayısı az olduğu bu yöntemin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 2008 yılında uygulanacağını bildirdi.

Türkiye'de ÖSS'ye giren öğrenci sayısı birkaç yüz bin kişiye indirilirse bunun uygulanabileceğine işaret eden Prof. Dr. Yarımağan, ''Türkiye bu sınavdan kurtulmak istiyorsa bir siyasi liderin veya bir bakanın 'ÖSS'yi kaldıracağız' demesi yetmez'' dedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, bugünkü ÖSS sisteminden kimsenin memnun olmadığını belirterek, ''Herkes sistemi eleştiriyor. Toplantılar yapılıyor, şurada eleştiriliyor, sağda solda eleştiri yapılıyor ve haklılar'' dedi.

''Sistemin olumsuz yanlarını kendilerinin de gördüklerini'' dile getiren Prof. Dr. Yarımağan, YÖK'ün hazırladığı strateji raporunda da ÖSS ilgili bölümler yer aldığını anımsattı. Sınav sistemi ile ilgili görüşlerini anlatan Prof. Dr. Yarımağan, sorunun üniversite kontenjanlarının yetersizliği ve yükseköğretime talebin fazla olmasından kaynaklandığını vurguladı.