BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
HABER /  GÜNCEL

ÖSO komutanı Afrin planını anlattı: Harekat başlarsa...

Özgür Suriye Ordusu Komutanlarından Sadık İbrahim, Afrin planını Yeni Şafak'a anlattı: "Harekat başlarsa 20 günde Afrin'i alırız"

Abone ol

Afrin operasyonu için eller tetikte gözler Ankara'dan gelecek emirde. Tel Rıfat-Afrin hattı için 2 bin kişilik özel birlik kurduklarını belirten ÖSO Komutanı Sadık İbrahim, “Harekat başlarsa 20 günde Afrin'i alırız” dedi.

ÖSO komutanlarından Sadık İbrahim, cephe hattında Yeni Şafak’a cephe hattında önemli bilgiler verdi. 2016 yılı Ağustos ayında Halep kuzeyinde yalnızca 17 köyün ellerinde kaldığını hatırlatan İbrahim, şu an Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte 210 köyde kontrol sağladıklarını anlattı. Türkiye ile hedeflerinin aynı olduğunu söyleyen İbrahim, Fırat Kalkanı ile 1 milyon 300 bin insanın evine ve huzura kavuştuğunu söyledi.

HAREKATIN TAM ZAMANI

ABD-PKK ittifakının Rakka sonrası Azez-Mera-Cerablus bölgesine ağırlık vereceklerini belirten muhalif komutan, “Şu an operasyon için en doğru zaman. Türk kardeşlerimizle birlikte bu fitneden en fazla 1 ay içerisinde tamamen kurtuluruz. Yeter ki harekâtın startı verilsin” şeklinde konuştu.

İKİ AYRI SIZMA GERÇEKLEŞTİRDİLER

Fırat Kalkanı bölgesinde konuşlu birliklerin iştiraki ile kurulan “Ehli Diyar Operasyon Odası” komutanlığına seçilen İbrahim, Haziran Ayı içerisinde PKK mevzilerine iki sızma operasyonu gerçekleştirerek 20’den fazla teröristi öldürdüklerini aktardı. Bol miktarda da ganimet aldıklarını belirten ÖSO komutanı PYD’nin, kiralık askerlerden kurulu korkaklar sürüsü olduğunu sözlerine ekledi.

KİMSENİN SABRI KALMADI

Sadık İbrahim şöyle konuştu: “PKK’nin bölgede işgal ettiği köy ve kasabalar Suriye savaşına ilk katılan muhalif beldeler. Bir yıldır devam eden işgal nedeni ile kimsenin sabrı kalmadı. Uluslararası diplomasi bizi sürekli oyalıyor. Şimdi de Astana sürecini bekleyin diyorlar. Bu dönem saldırırsak Afrin dahil tüm isgal alanlarını PKK fitnesinden temizleriz.”

TSK 4 koldan Afrin'e girecek! 7 bin Türk askeri