BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.435,93
HABER /  MAGAZİN

Osmanlı kasabası çekim merkezi oldu

El Yazısı filminin evsahipliğini yapan Göynük, film yapımcıları için doğal bir plato oldu.

Abone ol

Daha önce "Akrebin Yolculuğu", "Kukuriku: Kadın Krallığı", "Bendeyar" adlı sinema filmlerime ev sahipliği yapan Bolu'nun Göynük ilçesi, Cansu Dere'nin başrolünü üstlendiği "El Yazısı" filmiyle yeniden cazibe merkezi oldu

Geçen hafta vizyona giren Ali Vatansever'in yazıp yönettiği ve Cansu Dere ile Sarp Akkaya'nın başrolünde yer aldığı ''El Yazısı'' filmine, senaryo yazımından çekimlerinin tamamına kadar Osmanlı mimarisinin özgünlüğünün korunduğu nadir yerlerden Göynük ev sahipliği yaptı.

Filmin birçok sahnesinde tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ön plana çıkartılan ilçe, filmin afişinde Tarihi Zafer Kulesi ile de yer aldı.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, ilçede ilk çekilen sinema filminin 1997 yılında Ömer Kavur'un yönettiği, başrollerini Tuncel Kurtiz, Mehmet Aslantuğ ve Şahika Tekand'ın paylaştığını ''Akrebin Yolculuğu'' olduğunu söyledi.

YABANCI YAPIMLAR DA SIRADA

İlçelerinin güncel filmler kadar dönem filmleri için de doğal bir plato niteliğinde olduğunu ifade eden Kazan, Tarihi Kentler Birliği üyesi olan ilçenin sahip olduğu tarihi dokuyla dönem filmi çekimlerine oldukça uygun olduğunu dile getirdi.

Basında yer alan haberlerin ardından Göynük'ün daha da tanınmaya başlandığını ifade eden Kazan, şunları kaydetti:

''Daha önce ödüllü pek çok sinema filmiyle diziye ev sahipliği yapan ilçemiz, yaz aylarıyla iddialı yeni yapımlara ev sahipliği yapacak. Bu konuda yapımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Bunların arasında yabancı yapımlar da var. Biz yapımcılara her türlü yardımı ve konukseverliği sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz Göynük'ü dizi ve sinema yapımları için cazip bir yer yapmak.''

CANSU DERE'DEN İLAÇ İSTEMİŞLER

''El Yazısı'' filminin çekimleri sırasında Cansu Dere'nin ilçeye hayran kaldığını dile getiren Kazan, ilçede yaşayan yaşlıların çekimler esnasında filmde eczacı rolündeki Cansu Dere'yi tanımayarak, ilaç istediğini anlattı.

Göynük halkının, pek çok yapıma ev sahipliği yaptığı için kameralara artık alıştığını ifade eden Kazan, ''Göynüklüler çekimler sürerken normal yaşamlarına devam ediyorlar. Bu da filmlere ayrı bir doğallık veriyor. İlçe halkı çekim ekiplerine zorluk değil, kolaylık gösteriyor'' dedi.

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçe, daha önce Ömer Kavur'un ''Akrebin Yolculuğu'', Serkan Ok'un ''Kukuriku: Kadın Krallığı'', Joel Leang'ın ''Bendeyar'' adlı sinema filmleri ile Metin Günay'ın ''Aynalar'' ve ''Rüzgarlı Bahçe'' dizilerine ev sahipliği yapmıştı.