BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Osmaniye’de köyler boşaltılıyor

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınamayınca, yangından etkilenen 4 köy boşaltıldı. <br/>Öğle saatlerinde i...

Abone ol

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınamayınca, yangından etkilenen 4 köy boşaltıldı.
Öğle saatlerinde ilçeye bağlı Akyar köyü civarında çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek köylere sıçradı. Kontrol altına alınamayan yangının etkilediği Cemiller, Işıklar, Akdam ve Gafarlı köyleri jandarma tarafından boşaltıldı. Bir anda alevlerin sardığı Işıklar köyünde ise vatandaşlar, hayvanlarını ve ev eşyalarını bırakarak köyü terk etti. Dumandan etkilenen yaklaşık 15 kişi ise, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Kadirli ilçesindeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yangında söndürme çalışmalarına katılan bazı iş makinelerinin de yandığı belirtiliyor. Yangına; Kadirli, Osmaniye, Sumbas, Kozan ve Adana Orman işletme müdürlüklerine ait çok sayıda arazöz ve orman işçisi müdahale ediyor. Havadan ise Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 adet yangın söndürme helikopteri ile 1 adet yangın söndürme uçağı müdahale ediyor.
Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
(İHA)