BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmancık'a şehitlik anıtı yapılacak

Prof. Dr. Gündoğdu hazırladığı Osmancıklı şehitler listesini Osmancık Belediyesi'ne hediye etti.

Abone ol

Tarihi güzellikleri ile dikkat çeken Çorum'un Osmancık ilçesinin Türk hakimiyeti dönemindeki 800 yıllık tarihini kaleme alan Osmancıklı Tarihçi Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu, Genelkurmay Başkanlığı arşivlerinden yararlanarak hazırladığı Osmancıklı şehitler listesini Osmancık Belediyesi'ne hediye etti.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancıklı şehitlerin isminin ilçeye yapılacak anıtta ebediyete kadar yaşatılacağını açıkladı.
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Osmancık'ın tarihini gün yüzüne çıkaracak "Yüzyıllar İçerisinde Osmancık" isimli bir kitap hazırladığını ifade eden Gündoğdu, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı'ya Genelkurmay Başkanlığı arşivinden yararlanarak hazırladığı Osmancıklı şehitler listesini hediye etti. Listede Çanakkale Savaşı, Cihan Harbi ve Kurtuluş Mücadelesi'nde şehit olan Osmancıklı şehitlerin künyesinin yazılı olduğunu belirten Gündoğdu, şehitlerin adının yapılacak bir anıtla yaşatılması gerektiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, "İlçemizin bir zenginliği olan bilim adamımız Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu'nun ilçemize ve belediyemize teşrifi bizi oldukça onurlandırmıştır. Ayrıca bizim bir kültür zenginliğimiz olarak bizde ziyaretler de bir hediye ile yapılır. Değerli bilim adamımız da bize maddi olarak paha biçilemez, manevi olarak altın değerinde bir hediye sunmuştur" diye konuştu.

Başkan Yazıcı, Osmancıklı şehitlerin isimlerinin yaşatılacağı bir şehitlik anıtı yapmak için hemen harekete geçeceklerini açıkladı.
Osmancık'a yakışacak bir anıtın yapılması için geç kalındığı ifade eden Yazıcı, anıtın yapılması için en uygun yerin belirlenmesi konusunda farklı fikirlere ihtiyaç duyduklarını söyledi. Daha önce de bir şehitlik anıtı girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Başkan Yazıcı, "Önemli olan kahramanlarımıza ve ilçemize layık bir eser ortaya koymaktır. Bu hususta hepimize görev düşmektedir. Kahramanlarımızın anıtına en uygun yeri tespit edebilmek için herkesin fikirlerini bekliyoruz" dedi.

Osmancık Belediyesi tarafından 2007 yılında Osmancık Kalesi önüne yapılacak bir şehitlik anıtının temeli atılmıştı. Anıtlar Kurulu SİT alanı olan Osmancık Kalesi ve çevresine yapı yapılamayacağı gerekçesiyle inşaatı durdurmuştu.