BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.439,41
HABER /  GÜNCEL

Osman Yağmurderelinin çalışanları mağdur!

'Aşkım Aşkım' isimli dizinin yönetmeni, oyuncuları ve set işçilerinden oluşan 19 kişi 600 bin TL'lik alacaklarını bir yıldır ödemeyen yapımcı Yağmur Ajans'tan haklarını istiyor

Abone ol

'Aşkım Aşkım' isimli dizinin yönetmeni, oyuncuları ve set işçilerinden oluşan 19 kişi 600 bin TL'lik alacaklarını bir yıldır ödemeyen yapımcı Yağmur Ajans'tan haklarını istiyor. Yönetmen Nursan Esenboğa kırgın konuştu: Osman Abi olsaydı bizim mağdur olmamızı o da istemezdi

Geçen yıl hayatını kaybeden yapımcı Osman Yağmurdereli'nin eşi Esin Yağmurdereli'nin başı, alacaklılarla derde girdi. Bir yıl önce özel bir kanalda yayınlanan, Mehmet Ali Erbil'le Emel Sayın'ın başrolleri paylaştığı 'Aşkım Aşkım' dizisinin oyuncuları Doğa Rutkay, Defne Yalnız, Ayumu Takano, Hakan Bilgin'in yanı sıra yönetmeni, yönetmen yardımcısı ve set ekibi, 14 bölümlük paralarının verilmediğini söylüyor.

Kendilerine ödeme planı dahi önerilmediğinden yakınan dizi çalışanları, "Paralarının olmadığı söyleniyor ancak yeni diziler yapıyorlar. Onların paraları aksatılmadan ödeniyor" diyor. Bir buçuk yıldır şirketten toplam 600 bin TL'lik paralarını alamayan oyuncusundan set işçisine 19 çalışan, çareyi Sinema Emekçileri Sendikası'na (SİNE-SEN) başvurmakta buldu. SİNE-SEN'in avukatı Burhan Gün, Yağmur Ajans'ın dizinin yayınlandığı kanaldan toplam 4 milyon 800 bin TL aldığını, ancak paranın nereye gittiğinin bilinmediğini söyledi: "Paranın Osman Yağmurdereli'nin tedavi masrafları için harcandığı söyleniyor, ancak bunu inandırıcı bulmuyoruz. Paranın akıbeti belli değil, faturalandırılmamış."

HİÇ ARAYAN YOK
Alacaklarını isteyen bazı oyunculara, "Biz Yağmur Ajans değil, artık Yağmur Yapım'ız. Bizden isteyemezsiniz" cevabı verildiğini de ifade eden Gün, şöyle konuştu: "Esin Yağmurdereli, yaptığı açıklamalarla kamuoyunda paraların ödeneceği izlenimi yaratıyor ama bir yıldır hiçbir oyuncuya 'paralarınızı geç de olsa ödeyeceğiz' denmemiş. İhtarname gönderdik, ödeme planı çıkarılmasını istedik, dikkate almadılar. Tek isteğimiz muhatap kabul edilmek."

Aşkım Aşkım'ın yönetmeni Nursan Esenboğa, bir buçuk yıldır kendilerine tek kuruş ödeme yapılmadığını söyledi: "Çocuk avutur gibi herkes topu birbirine atıyor. Osman Yağmurdereli'ye olan sevgi ve saygımızdan dava açmadık, o da mağdur olmamızı istemezdi. Ancak işlerini devralanlar buna dikkat etmiyor."