BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Oryantiring Federasyonu'ndan tarihi başarı

Türkiye Oryantiring Federasyonu, Türkiye için oryantiring sporunda tarihi bir başarıya imza attı. Antalya'da rekor bir katılımla düzenlenen yarışlara 150 spor kulübünden bin 620 sporcu katıldı.

Abone ol

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Antalya Oryantiring Günleri, sürat yarışlarıyla sona erdi.

Muratpaşa ilçesi Hasan Subaşı Parkı'nda düzenlenen yarışlara, 150 spor kulübünden 111'i yabancı toplam bin 620 sporcu katıldı.

En kısa sürede yön bulmaya yönelik yarışmada sporcular, yaş gruplarına göre 1,5 ile 4 kilometre arasında mesafelerde yarıştı.

Sürat yarışlarında, erkeklerde Yıldızhan Karayel, Ahmet Çekirdek, Mehmet Can Öztürk, Furkan Tecelli, Orhan Kutlu, Ömer Cansu, Riccardo Scalet (İtalya), Muhammet Bilgiç birincilik elde etti.

Bayanlarda ise Özge Bozça, Ceren Yıldırım, Zeynep Ocak, Mihriye Nur Düzdemir, Ayşe Bozkurt, Sevgi Ekin Bayram, Liga Valdmane (İsveç) ve Gizem Seçer birinci sırayı aldı.

Dereceye giren sporculara madalyalarını, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ve Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi verdi.