BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ortaöğretim anketi iç karattı

Ortaöğretim kurumlarında yapılan anketler dersanelere olan ihtiyacın yüzde 53 düzeyinde olduğunu ortaya koydu.

Abone ol

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, yaptıkları ''Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) - Ortaöğretim Geçiş Modeli'' konulu anketinden elde edilen bazı sonuçların, kendilerini düşündürdüğünü bildirdi.

Anketten çıkan sonuçlara göre, 6, 7 ve 8. sınıfların ders yılı sonlarında yapılacak olan seviye belirleme sınavının bir üst okula yerleştirmelerde yüzde 70 oranında etkili olmasının, öğretmenlerin yüzde 41'i tarafından doğru bulunduğunu kaydeden Şenocak, yüzde 33'lük kesiminin doğru, ancak etki oranını fazla, yüzde 10'luk bir kesiminin de etki oranını az bulduğunu ifade etti.

Şenocak, öğrencilerin dershanelere ilişkin görüşlerinin de anketin önemli sonuçları arasında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Öğretmenlerin yüzde 53.1'i sınav kazanmak için dershaneye duyulan ihtiyacın artacağını ifade ederken, yüzde 15'lik bir kesim dershanelere yönelim konusunda herhangi bir değişiklik olmayacağını ve yüzde 17.8'lik bir kesim de dershanelere olan ihtiyaç kısmen artacağını ifade ediyor.''