BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Ortak ATM'ler tüketiciyi soyuyor

Ortak ATM kullanımı hızla yaygınlaşırken, tüketici şikayetleri de artıyor. 10 lira çekenden 7 lira ücret alan banka da, bildirmeden para kesen banka da var...

Abone ol

2009 yılında büyük kolaylıklar sağlayacağı duyuruları ile uygulamaya giren ortak ATM kullanımı, tüketicinin cebini yaktı. Bilgilendirme yapılmadığı için 10 lira çeken vatandaştan 7 lira kesiliyor.

Takvim'de yer alan habere göre; istediğiniz bankanın kartını, dilediğiniz ATM'de kullanabiliyorsunuz ama yaptığınız hemen her işlem için bankanıza para ödemeniz gerekiyor.

Başka bankanın ATM'sinde yaptığınız bakiye sormadan borç ödemeye, para göndermeden para çekmeye, ekstre yazdırmadan makbuz almaya kadar işlemler ücretlendiriliyor.

Makbuz kağıtlarına en az 40 kuruş alınıyor. Ancak bazı bankalarda tutar daha yüksek. Kimi bankalar, ortak ATM'den 10 TL bile çekseniz, bunun için 7 TL ücret alıyor.

HABERSİZ KESİYOR

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, bazı bankaların yapılan işlemlerden aldığı ücreti, vatandaşa bildirmeden hesabından kestiğini söyledi.

"ATM'den bir makbuz aldığınızda hesabınızdan para kesiliyor. 5 kuruş bile etmeyen kağıt için 1 TL alınıyor. Makbuz almasanız da, işlemler ücretlendiriliyor" diyen Kaya, "Ortak ATM'den değil, kendi ATM'sinden yaptığınız işlemlerden bile para alanlar var" şeklinde konuştu. Tüketicilerden pek çok şikayet aldıklarını anlatan Kaya, şunları kaydetti: "ATM'den para yatırdığını ama bunun hesapta görünmediğini veya parayı geçersiz sayıp, geri vermeyen ATM'ler olduğunu söyleyenler var."

TWİTTERDA TT OLDU

Ortak ATM yoluyla vatandaşın soyulması sosyal medyanın gündem listesinde ilk 10'a girdi. Bir çok kişi kendi mağduriyetlerini aktardı, bankalara bu soygun nedeniyle tepkiler yağdı. İşte twitlerden bazıları;

*Ortak ATM demek, düşene bir tekmede sen vur demek, birader ben zaten zorunlu kalmasam kendi ATMmi kullanıyorum. Nefes almak da parayla artık

*Ortak ATM'ler kadar salakça bir proje yoktur. Ulan 7 TL en ufak bir işleme kesiyor. REZİLLİK!

*Ortak ATM bankaların kardeşliğidir. Bir banka ötekine der ki "gel kardeşim ben bunu zaten yoluyorum, biraz da sen yol".

BİRGÜN SİZİ DE SOYABİLİRLER

*Soyulmadım diye üzülmeyin artık Ortak ATM var, Bankaların kart sahiplerini soymakta birleştikleri tek nokta. Birgün sizide soyabilir!

*Ortak ATM olayı gerçekten büyük tuzak 10 TL çekmeye kalkıyorsunuz banka 7 TL işlem ücreti alıyor. Hizmetten çok insanları kazıklamak amaç !

*Bankalar Resmi Tefecidir ! Ortak ATM de Bunun Eseridir.

*Ortak ATM bakiye sorgulama için 75r almıştı. Şimdi içinde bilmem kaç 4.75 kaldı o 5 lira oradan çıkmıyor. Biz öğrenciyiz küçük hesap demeyin

AYIP BE...

*Ortak ATM demek farklı bir banka işlemi için 10 liraya 4 lira faiz kesmek demektir, bakiye öğrenmeye 0.75 kuruş demektir.. Ayıp be.

*Yemin ediyorum ki ; ORTAK ATM'ye vericeğin parayı taksiye verip kendi ATM'ne git daha ucuza gelir.

*Ortak ATM para kesiyor diye hayiflananlar var.Abicigim adi ustunde paraniza Ortak oluyorum diyor adamlar.Daha ne demesi lazim anlamaniz icn?