BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Ortadoğu yangını Rus ekonomisine yaradı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin Ortadoğuda devam eden ayaklanmalar ve artan enerji talebi nedeni ile rezerv fonlarının yıl sonuna kadar 50 milyar dolara ulaşacağını söyledi

Abone ol

Rusya Başbakanı Vladimir Putin petrol varil fiyatlarının ortalama 93 dolar seviyesinde olması durumunda, rezerv fonlarının yıl sonuna kadar 50 milyar dolara ulaşacağını söyledi. Ortadoğuda devam eden ayaklanmalar ve artan enerji talebi nedeni ile Brent çıkışlı petrolün varili 106,2 dolardan işlem görüyor.

Rusya'nın sosyo ekonomik gelişim programlarının ele alındığı 2030 perspektifli hükümet toplantısında konuşan Putin, "Eğer petrol varil fiyatları ortalama 93 dolar seviyesinde olursa rezerv fonları yıl sonuna kadar 1 trilyon 454 milyar dolara (50 milyar dolar) ulaşır" bilgisini verdi.

Modernizasyon programı ve ekonomik büyüme arasında dengeli bir yapının oluşturulmasının önemine değinen Putin, "Petrol varil fiyatlarındaki artış rezerv fonlarımızın iki kattan fazla artmasını sağlayacak. Gümrüklerde yaşanan artış, ekonominin büyümesine de engel olmamalı..." dedi.

Rezerv fonlarında yaşanan artışın geçici bir durum olabileceğini de hatırlatan Rusya Başbakanı, hükümetin planlanan bütçeden daha fazla harcama yapmaması gerektiğini söyledi. Enflasyonla mücadele için de harcamaların kontrol altında olması gerektiğini belirten Putin, rezerv fonlarının verimli bir şekilde harcanmasını istedi.

KÜÇÜK İŞLETMELERE DESTEK 250 MİLYAR RUBLEYE ULAŞIYOR

Putin bu yıl küçük ölçekli işletmeler için 10 milyar ruble ek ödenek ayırdıklarını, Vnesheconombank aracılığı ile 2015 sonuna kadar sağlanan desteğin 250 milyar rubleye ulaşacağını belirtti. (1 dolar 29 ruble)
Rusya başbakanı ülkenin farklı bölgelerinde yapılan konut ve iş yeri yatırımları ile ilgili de hükümete bilgi verdi.