BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğretmenler arkadaşları için toplandı

Fethiye'deki öğretmenler, Ocak ayından beri haber alınamayan kayıp öğretmen Casim Uzuneminağaoğlu için bir araya geldiler

Abone ol

Eğitim-Sen Fethiye Temsilciliği'ne bağlı öğretmenler, 21 Ocak 2011 tarihinde kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Casim Uzuneminağaoğlu (58) için toplandı.

Öğretmenler, ilçede güvenlik kamerası olmamasını eleştirirken, meslektaşlarının bir an önce bulunup olayın faillerinin ortaya çıkarılmasını istedi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 21 ocak tarihinde 48 GH 088 plakalı otomobili, sahil kenarında kapıları açık vaziyette bulunan emekli Türkçe öğretmeni Casim Uzuneminağaoğlu’ndan hala haber alınamıyor. 2 çocuk babası Casim öğretmeni bulmak için emniyet güçleri seferber olurken, denizde dalgıç polisler, karada ise kokuya duyarlı jandarma köpekleri ile yapılan arama çalışmalarından herhangi bir sonuç alınamadı.

Yaklaşık 1 aydır kendisinden haber alınamayan Casim Uzuneminağaoğlu için meslektaşları bir basın açıklaması yaptı. Fethiye Kültür Merkezi önünde toplanan öğretmenler, ellerinde Casim öğretmenin fotoğrafı ile yetkililere seslendi. Eğitim Sen Fethiye Temsilciliği adına açıklama yapan Ali Türk, Casim hocanın hayatı ile ilgili tedirginliklerinin gittikçe artmaya başladığını söyledi.

Üzerinden bir ay gibi bir süre geçmesine rağmen Casim Uzuneminağaoğlu ile ilgili gözle görülür herhangi bir gelişme kaydedilmediğini belirten Ali Türk, “Kişilerin yaşam hakkının korunması, güvence altında tutulmasının devletin en temel öncelikli görevleri arasında gelmektedir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Casim arkadaşımız, biran önce bulunup, olayın failleri ortaya çıkarılmalıdır. Tekniğin ve bilimin bu kadar geliştiği günümüzde ailesi, arkadaşları ve tüm Fethiye’de yaşayanlar adına bunu yetkililerden istiyoruz.” dedi.

“ASKERİ LOJMAN ALANINDA NEDEN GÜVENLİK KAMERASI YOK”

Fethiye’deki güvenlik kamera sisteminin yetersizliğinden de şikayet eden Ali Türk, Casim Uzuneminağaoğlu’nun aracının bulunduğu yerin kaymakamlık ve askeri lojmanların olduğu bölgede olmasına rağmen burada herhangi bir kamera bulunmamasını eksiklik olarak değerlendirdi. Yetkililere, bu eksiklik konusunda çalışma yapması uyarısında bulunan Türk, vatandaşlardan da olayla ilgili emniyet güçlerine yardım etmesini istedi.