BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Ortada bir yalan söyleyen var ama...

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çözüm süreci yol haritasıyla ilgili bir soru üzerine Tan, iki senedir ortalıkta olan bir sayfa dışında bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

Abone ol

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Gerçekten senin 200 sayfalık bir hazırlığın varsa, çık göğsünü gere gere, utanmadan, çekinmeden, korkmadan bunu koy kamuoyunun önüne. Bu kadar polemiğe gerek var mı? Benim de bu konuyla ilgili bildiğim hiçbir şey yok" dedi.

Öcalan'a sekretarya konusunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Böyle bir çalışma yok" açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Tan, şunları kaydetti:

BİZ DE ŞAŞIRDIK 

"Nasıl değerlendireyim? Değerlendiremiyorum. Akşam bir açıklama oluyor, sabah en yetkili ağızlardan birisi çıkıyor 'yok böyle bir şey nereden çıkardınız?' diyor. Şimdi ne söyleyelim? Bunların hepsi kapalı kapılar ardından konuşuluyor. Belli mutabakatlara varıldığı söyleniyor. Sonra bir şekilde bunlar kamuoyuna çıktığı vakit 'yok öyle bir şey' deniliyor. Ne var ne yok çıkın anlatın, biz de şaşırdık. Ortada bir çocuk var annesi belli değil babası belli değil. Peki nereden geldi bu çocuk? Zaten bu konuların bu kadar enfeksiyona açık olması, bu kadar karmaşık hale gelmesinin sebebi bu. Bu işler bu kadar gayriciddi yürütülmez. Neyse varılan mutabakatlar anlatılır, bunların arkasında durulur, kamuoyu bilgilendirilir. Devlet sırrının arkasına sığınılarak politika yapılmaz. Barış ciddi iştir, yürek ister, utanılacak bir iş değildir, siz bu yükün sorumluluğunu kaldıramıyorsanız, girmeyin böyle bir işe. Korkak aşıklara benziyor."

ORTADA BİR YALAN SÖYLEYEN VAR AMA BİZ DEĞİLİZ 

Bir gazetecinin "Dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan 'Bütün yol haritasını, ayrıntıları HDP ile paylaştık' dedi. O zaman ortada yalan söyleyen biri var" sözlerine karşılık Tan, "Ortada bir yalan söyleyen var ama bu biz değiliz. HDP ile paylaştığını CHP ile niye paylaşmıyorsun? MHP ile niye paylaşmıyorsun? Yani biz iki parti gizli bir şey mi yapıyoruz parlamentoda? Seçimi atlatana kadar top çevirmek istiyorlar, yapmak istedikleri bu" diye konuştu.

Çözüm süreciyle ilgili bir başka soruya Tan, "İş bitmez, çözemeyenler gider çözecekler gelir. Siyaset kendi içinde çözümü üretir" karşılığını verdi.