BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Orgeneral İsmail Metin Temel nereli Afrin komutanı kimdir?

AFRİN harekatını 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetecek. Orgeneral Metin Temel aslen Bayburtlu. Afrin harekatında birliklerin başında olacak olan Metin Temel, şehit olan askerine verdiği bir sözü yıllardır yerine getiriyor. Korgeneral İsmail Metin Temel 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'nün suikast listesinde 'öldürülecek ilk isim' olarak yer alıyordu.

Abone ol

Afrin için Türkiye son hazırlıkları yaparken gözler harekatın komutanı 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e döndü. Korgeneral İsmail Metin Temel daha önce Fırat Kalkanı harekatını yönetmişti. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki suikast listesinde ilk sırada olan İsmail Metin Temel için özel bir tim bile yollanmıştı.

Aslen Bayburt'lu olan İsmail Metin Temel Taht köyünde 1958 yılında dünyaya geldi. Ailesi köyden göç edip Adana'ya yerleşince İsmail Metin Temel bu kentte eğitimini tamamladı.

3 YIL ERKEN OLDU : FETÖ'yle mücadelede ön saflarda yer alan Korgeneral İsmail Metin Temel, son YAŞ'ta korgeneral rütbesindeyken 3 yıl erken terfiyle 2’nci Ordu Komutanlığına getirildi.

İSMAİL METİN TEMEL'İN AİLESİNE BAKTIĞI ŞEHİT

İsmail Metin Temel yıllar Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getiriyor. Şehit asker son nefesinde 'annesine bakılmasını' istemişti. İşte o şehidin fedakarlığı ve İsmail Metin Temel'in alkışlanacak harekatı;

Tarih: 8 Nisan 2007... Bolu’daki Komando Tugayı’na bağlı birlikler Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda operasyon yapıyor. Daha doğrusu, bugün olduğu gibi, kalleşçe saldırılar düzenleyen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için iz sürüyor. Dağ taş, mağaralar didik didik aranırken, gece yarısından sonra teröristlerle sıcak temas sağlanıyor.

KENDİNİ FEDA EDEN ASKER: Saatlerce süren çatışmada silahlar ölüm kusarken, PKK’lıların attığı bir el bombası komandoların bulunduğu mevziye düşüyor. Bombayı gören Şırnaklı 21 yaşındaki Şeref Bulut hiç tereddüt etmeden arkadaşlarının üzerine kapaklanıp vücudunu siper ediyor.

KOMUTANDAN SON İSTEĞİ : Ağır yaralı olarak Şırnak’taki askeri hastaneye kaldırılan Şeref Bulut son nefesini verirken de yanı başındaki Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Metin Temel’e şu sözleri fısıldıyor:
“Komutanım, anam, ailem sizlere emanet.”

Şırnaklı Şeref ertesi gün bütün komutanlarının ve hemşerilerinin katıldığı bir törenle doğduğu topraklarda sonsuzluğa uğurlanıyor. Ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun başındaki komutanı da onun 21 yıllık özgeçmişini okudu. Kendini feda eden Şehit Şeref Bulut 1986’da Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba beldesinde dünyaya gelmişti. 30 Kasım 2006’da asker olmuş 2007 yılında şehit düşmüştü.

ŞEHİDİN ANNESİNİN KÜRTÇE DUASI : Korgeneral İsmail Metin Temel şehide son nefesinde verdiği 'anam size emanet' sözünün gereğini 11 yıldır yerine getiriyor. En osn 2011 yılında şehidin annesi Hatun Bulut'un evine gitmişti. Oğlunun komutanına sarılarak ağlayan anne Hatun Bulut, Kürtçe olarak “Allah sizleri bu topraklardan eksik etmesin” diye dua etmişti.

KOMUTAN BİZİ HEP ARADI : Şeref Bulut’un Uludere’deki ağabeyi Sadık Bulut da komutanı bir ağabey ve baba gibi gördüklerini belirterek, şöyle konuşuyor : -“Kardeşim komutanını çok severdi ve bize hep anlatırdı haklıymış. Kardeşim şehit düştükten sonra komutanı bizi hiç yalnız bırakmadı, gittiği her yerden aradı, ‘eksiğiniz, ihtiyacınız var mı’ diye sordu. Biz de onu bir ağabey, baba gibi bildik.”