BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Organlarıyla iki hastaya umut oldu

Bursa'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki kadının karaciğer ve korneası, iki hastaya nakledilecek

Abone ol

Bursa'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki kadının organları, iki hastaya umut olacak.

Alınan bilgiye göre, 22 gün önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve aynı kazada eşini kaybeden N.A'nın beyin ölümü gerçekleşti.

Organ Nakli Koordinatörü ve Çekirge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Timur Didinen ile görüşen ailesi, N.A'nın organlarını bağışlama kararı aldı.

Bunun üzerine N.A'nın karaciğeri ile korneası, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden özel araçla alınarak Çekirge Devlet Hastanesine getirildi.

Doktor Didinen, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm gece çalışacaklarını ifade etti.

Hastanelerinin organ naklinde geçen yıl birinci sırada olduğunu kaydeden Didinen, ''Trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastamız. Ailesinden alınan izinle organlarını değerlendirerek bir cana can katmaya çalışacağız. İnşallah, karaciğeri ile korneası, iki hastaya umut olacak.'' dedi.