BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.418,75
HABER /  GÜNCEL

Organlarını bağışladı, katilini öldürttü!

Oğlunun organlarını bağışladı, ölümünden sorumlu tuttuğu kişiyi kiralık katile öldürttü..

Abone ol

Kahramanmaraş'ta çıkan kavgada av tüfeğiyle başından vurulup ağır yaralanan, hastanede beyin ölümü gerçekleşince bağışlanan organları 5 kişiye can olan Kenan Bozoğlu'nun babası Zeki Bozoğlu, 'cinayete azmettirmek' suçundan gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Zeki Bozoğlu'nun, oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu 32 yaşındaki Seyit Gazi Dağıstanlı'yı, 150 bin TL'ye anlaştığı kiralık katillere öldürttüğü ileri sürüldü. Dağıstanlı'nın cesedi, 5 Şubat'ta Antalya'nın Konyaaltı sahilinde cesedi bulunmuştu.

Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde şoförlük yapan Kenan Bozoğlu, geçen 26 Mayıs tarihinde silahlı kavganın ortasında kalınca rastgele açılan ateş sonucu başına isabet eden saçmalarla ağır yaralandı. Bozoğlu yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesine alınan Bozoğlu'nun beyin ölümü gerçekleşince baba 67 yaşındaki Zeki Bozoğlu, oğlunun organlarını bağışladı. Bozoğlu'nun kalbi, karaciğeri, iki böbreği ve pankreası nakil bekleyen 5 hastaya nakledildi.

ÖLÜMDEN SORUMLU TUTULUNCA ALANYA'YA YERLEŞTİ

Bozoğlu Ailesi, olay yerine birlikte gittikleri ve kavgadan yara almadan kurtulan 32 yaşındaki Seyit Gazi Dağıstanlı'yı oğullarının ölümünden sorumlu tutmaya başladı. Dağıstanlı, ilçedeki dedikodular ve baskılardan kurtulmak için ailesiyle birlikte olaydan kısa süre sonra Antalya'nın Alanya İlçesi'ne yerleşti.

Turizm sektöründe işçi olarak çalışmaya başlayan Dağıstanlı, 4 Şubat tarihinde ortadan kayboldu. Ailesi oğullarının kaybolmasıyla ilgili polise kayıp ihbarında bulunurken, Dağıstanlı'nın cesedi, 5 Şubat'ta Konyaaltı İlçesi Beldibi sahilinde bulundu. El ve ayakları kaşkolla bağlanmış halde cesedi bulunan Seyit Gazi Dağıstanlı'nın başına sert bir cisimle vurulduğu, ardından el ve ayakları bağlandıktan sonra denize atıldığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 100'ün üzerinde kişinin ifadesine başvurdu. Aralarında kamu kurumlarının da bulunduğu 10 işyerinden güvenlik kamerası görüntüsü alan polisler, yüzlerce saat süren kayıtları inceledi.

TEKNİK TAKİPLE BULUNDU

Polis, kamera kayıtlarına yansıyan kişiler ile öldürülen Kenan Bozoğlu'nun ailesinin de aralarında bulunduğu onlarca kişiyi teknik izlemeye aldı. Telefon dinlemelerinin de desteğiyle polis, cinayeti 28 yaşındaki Oktay Arslan ve 27 yaşındaki Ümit Yedikule'nin birlikte işlediğini, onları da Kayseri'de kereste fabrikası olan, Kenan Bozoğlu'nun babası Zeki Bozoğlu ve Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık memuru olarak çalışan ağabeyi 39 yaşındaki Mehmet Bozoğlu'nun azmettirdiğini belirledi.

Kayseri'de gözaltına alınan 47 yaşındaki Ramazan Alas'ın da kiralık katiller ile Zeki Bozoğlu arasında aracılık yaptığı, 57 yaşındaki Süleyman Nebi Demirel'in para havalelerini gerçekleştirdiği, Göksun'da yakalanan 42 yaşındaki İdris Acar'ın kiralık katil olarak geldiği, ancak korktuğu için vazgeçerek döndüğü, İsmet Bozoğlu'nun yine aracılık ve transfer işlerine yardım ettiği, Eyüp Kuşoğlu'nun yardım ettiği Alanya'da yaşayan H.T. ve S.K.'nın ise kiralık katillere olaydan sonra yemek, sigara ve akaryakıt temin ettiği belirlendi.

KİRALIK KATİLLERE 150 BİN TL

Operasyonda gözaltına alınan toplam 11 şüpheliden baba Zeki Bozoğlu ve oğlu Mehmet Bozoğlu'nun, Kenan Bozoğlu'nun ölümünden sorumlu tuttukları Seyit Gazi Dağıstanlı'nın öldürülmesi için kiralık katil olarak tuttukları kişilerle 150 bin TL'ye anlaştığı ortaya çıktı. Paranın çok küçük bir kısmını alan şüphelilerin diğer bölümünü ise kısa süre sonra almaya hazırlandıkları belirtildi.

KİRALIK KATİL, ARKADAŞI ÇIKTI

Cinayet şüphelisi 28 yaşındaki Oktay Arslan'ın, öldürdüğü Seyit Gazi Dağıstanlı'nın çocukluk arkadaşı olduğu da ortaya çıktı. Arslan'ın Alanya'ya geldikten sonra Seyit Gazi Dağıstanlı'ya ulaştığı, ardından buluşmak için aradığı belirlendi. Eski arkadaşıyla karşılaşan Dağıstanlı'nın birlikte gezmek ve eğlenmeye gitmek için şüphelilerin otomobiline bindiği, ancak yolda başına sert bir cisimle vurulup bayıltıldıktan sonra el ve ayakları kaşkol ile bağlanarak Kemer İlçesi yakınlarından denize atıldığı belirlendi.

Poliste 4 gün sorgulanan 11 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.


DAHİ OKULUNDA SKANDAL TACİZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN[PAGE]

Üstün zekâlı çocuklara eğitim veren okulda 3 öğrenciye psikolojik taciz uyguladığı iddiasıyla yargılanan öğretmen, 9 yaşındaki öğrencisinin ruh sağlığının bozulmasına yol açtığı gerekçesiyle 5 ay hapse mahkûm oldu.

Sabah'ın haberine göre İstanbul'da Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu'nda 22 Nisan 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre sınıf öğretmeni Nergis G., yanındaki arkadaşıyla konuştuğu gerekçesiyle 9 yaşındaki öğrencisi E.T.'nin boğazını sıktı. E.T.'nin boynundaki izi gören anne Neslihan Dural T. okula gelerek, öğretmen Nergis G. ile tartıştı.

fft99_mf2080794.jpg

Tartışmaya müdahil olan okul müdürü Kadir D. de anneye, "Salak kadın" diyerek hakaret etti. Tarafların karşılıklı olarak şikâyetçi olmaları üzerine öğretmen Nergis G. hakkında yaralama iddiasıyla 1 yıla kadar, okul müdürü Kadir D. hakkında ise hakaret suçundan 3 aydan, 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, anne Neslihan Dural T. hakkında ise hakaret suçundan dava açıldı.

Bu olaylar nedeniyle okulda yaşanan gerginlik sürerken, 27 Nisan 2010'da öğretmenlerden Abdulvahap H. iddiaya göre, 9 yaşındaki E.T. ve yaşıtı C.A.'ya okul içinde yaşananların okulda olanları anlatmamaları gerektiğini ifade ederek, "Okulda yaşananlar okulda kalacak. Olanları evinizde anlatırsanız Meryem'in babasının silah dükkanı var, gelir annenizi babanızı öldürür. Ayşenaz'ın da babası iki tane adam tutar, anne babalarınızı sırtından bıçaklar" şeklinde sözler söylemek suretiyle tehdit etti. Velilerin şikayeti üzerine öğretmen Abdulvahap H. hakkında da, İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'mobbing' suçlamasıyla dava açıldı. Yargılama sırasında ifade veren Abdulvahap H., hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

5 YIL DENETİMLİ SERBESTLİK

Mahkeme, disiplin yetkisini kötüye kullandığı ve doktor raporlarına göre öğrenci C.A.'nın ruh sağlığının bozulmasına neden olduğu, böylelikle terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullandığının sabit olduğu gerekçesiyle Abdulvahap H.'yi 5 ay hapse mahkûm etti. Mahkeme, sanığın ileride suç işlemekten çekineceği yolunda kanaat oluştuğundan "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" ve 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Diğer iddialarla ilgili yargılamalar sürerken, karadan memnun olmayan çocukların velilerinin karara itiraz edecekleri öğrenildi. 160 IQ'ya sahip olan kız çocukları E.T. ve C.T. olaylar nedeniyle 23 Mayıs'tan beri okula gitmezken, erkek öğrenci 11 yaşındaki T.C.A. da yine okulda psikolojik taciz gördüğü gerekçesiyle, 14 Şubat tarihinden bu yana okulu boykot ediyor. Yaşadıklarını bir mektupla Başbakan Erdoğan'a da ileten E.T. mektubunda, "Tek umudumuz sizsiniz. Sorunlarımız çözülene kadar okula gitmeyeceğiz" demişti.

TRANSSEKSÜEL ÖYKÜ'YÜ ÇILDIRTTILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bursa'da bankadan kredi çekip olduğu ameliyatla cinsiyet değiştiren ve Mehmet Özen ile evlenen transseksüel 40 yaşındaki Öykü Evren Özen, boşanma davası açan eşinin ilişki kurduğunu öne sürdüğü 1'i travesti 2 kişi hakkında 50'şer bin liralık tazminat davası açmak için başvurdu.

Bursa'da, 'Gökkuşağı' adını verdiği 'Travestileri, Transseksüelleri, Gayleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği'nin Başkanlığını yapan Öykü Evren Özen, 2006 yılı kasım ayında, annesinden aldığı para yetmeyince bankadan kredi çekerek 15 bin TL'ye Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyatla kadın oldu. 'Ömer' olan adını 'Öykü' olarak değiştiren Özen, pembe nüfus cüzdanına kavuştu. Öykü Evren Özen ameliyat sonrası 7 Temmuz 2007 tarihinde, 12 yıllık sevgisi Mehmet Özen ile travesti arkadaşlarının katıldığı düğünle evlendi.

Eşinin ;kıskançlığı ile tanınan ve bu nedenle bir kez intihar girişiminde bulunan ;Öykü Evren Özen, bir süre önce eşinin kendisini, 'Begüm' takma adlı travesti A.N.K. ile aldattığını öğrenince çılgına döndü. İddiaya göre evine gittiği Korkmaz'dan, Bursa'yı terk etmesini isteyen Özen, bunda başarılı olamayınca A.N.K'yi bu kez, "Bana haftada 500 TL olmak şartıyla 5 bin TL vereceksin. Sonra da Bursa'yı terk edeceksin" diyerek ölümle tehdit etti. Öykü Evren Özen'den korkan A.N.K., Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunması üzerine Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Nitelikli yağmaya teşebbüs' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Öykü Özen, beraat etti.

50 BİN TL'LİK TAZMİNAT DAVASI

Öykü Evren Özen, eşinin çocuk sahibi olamayacaklarını gerekçe göstererek boşanma davası açması üzerine karşı atağa geçti. 5 yıllık eşi Mehmet Özen'in boşanma davası üzerine eşinden tazminat ve nafaka talep eden Öykü Evren Özen, kendisini aldattığını iddia ettiği eşi ile evli olduğunu bilerek ilişkiye girdiğini öne sürdüğü A.N.K. ve A.Y. adlı kadınlar hakkında 50'şer bin TL'lik tazminat davası açtı.

Eşinin ilişkiye girdiğini ileri sürdüğü kadın ve travesti ile çekilmiş samimi fotoğraflarını dosyaya delil olarak gösterdiğini belirten Özen, yaptığı araştırmada eşi kendisiyle birlikte yaşarken bir başka kadınla birlikte olmak için kendi adına kira kontratı düzenlediğini ve yine bu sosyal paylaşım siteleri üzerindeki yazışmalarının ortada bir ilişkinin varlığını ispatladığını iddia etti. Özen tüm bunları dosya ile mahkemeye sunduğunu söyledi.

Eşi hakkında ilk boşanma davasını kendisinin açtığını ancak tehdit nedeniyle duruşmalara katılmadığı için davanın düştüğünü hatırlatan Özen, şöyle konuştu:

"O zaman buna karşı çıkmasa şu an boşanmış olacaktık. Her şeyin bir bedeli vardır. Tazminatımı, nafakamı alırsam, niye boşanmayayım. Ama ben bu hayat için çok bedel ödedim. Yaşadıklarımdan ötürü psikolojim bozuldu. Tedavi görüyorum. Ben bu adam için intihara kalkışmıştım."

Daha önce milletvekili aday adaylığı için CHP'ye başvuran Öykü Evren Özen, önümüzdeki yıllarda milletvekili olmak istediğini ve boşanması halinde televizyonlardaki izdivaç programlarına katılarak yeni bir evlilik yapmayı planladığını ekledi.

ÇÖKEN YOLU DEPREM SANDILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi üzerinde bir yıl önce eski bir işhanı yıkılarak AVM yapılmak için inşaat başlatıldı. İnşaat esnasında geçtiğimiz Temmuz ayında gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı için ve su sızıntısı nedeniyle inşaat alınının yanındaki yolda iki kez yol çökmesi yaşandı.

SARSINTI MEYDANA GELDİ

Dün saat 23.30 sıralarında, inşaat alanının yanındaki yol, yağan yağmurun da etkisiyle üçüncü kez büyük bir gürültüyle çöktü. Çevre binalarında çökme anında sarsıntı meydana gelince, vatandaşlar deprem oluyor korkusuyla dışarıya kaçtı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yapılan incelemede yağan yağmur ve yol altından geçen bir su borusundan sızan suyun toprağı yumuşattığı ve yolun çökmesine neden olduğu belirlendi.

İSYAN ETTİLER

Çevredeki binalarda oturan çok sayıda kişi sokağa çıkarak tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar iş merkezi yapmak için kazılan temelde daha öncede iki kez toprak kayması olduğunu ancak hiçbir önlem alınmadığını söyledi. Sokaklara çıkan yaşlı kişiler yağan yağmur ve soğuk havaya karşı üzerlerine yorgan örterek Osmangazi Kaymakamlığı önünde bulunan banklarda oturdu. İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Tuna yaşlı vatandaşları ve çocukları İlçe Emniyet Müdürlüğü binasındaki dinlenme salonunda misafir etti.

Göçük esnasında yoldan yayaların geçmemesi büyük bir faciayı önlerken, vatandaşlar bölgede tedbir alınmasını istedi.

SOKAK ORTASINDA İNFAZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Mersin'de  kimliği belirsiz 3 kişinin saldırısına uğrayan 28 yaşındaki Nazif Aktaş bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, İsmet İnönü Bulvarı'nda dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Nazif Aktaş, henüz belirlenemeyen nedenle 3 kişiyle tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Nazif Aktaş, çeşitli yerlerinden bıçaklandı. Ağır yaralanan Aktaş, ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te tedavi altına alınan Aktaş, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Polis, olaydan sonra bir otomobille kaçan 3 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

BARAJDAN VAHŞET ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde bir sokağa park edilen ve birkaç gündür kimsenin gelmemesi üzerine vatandaşlar tarafından polise bildirilen otomobilin bagajında, bir erkek cesedi bulundu.

Polisin yaptığı incelemede, ölen kişinin 35 yaşlarında olduğu ve üzerinden Uğur Başkan adına düzenlenmiş bir kimlik çıktığı bildirildi.

Derince İlçesi'nde bulunan Deniz Mahallesi Kanarya Sokağa birkaç gün önce 54 AR 179 plakalı bir otomobil park edildi. Çevredeki vatandaşlar, aradan geçen zamanda otomobilin yanına kimsenin gelmemesi üzerine polise haber verdi. Bu sabah otomobilin yanına gelen polisler, bagajda bir erkek cesedi buldu. Ölen kişinin üzerinden Uğur Başkan adına düzenlenmiş kimlik çıktığı ve 35 yaşlarında olduğu belirtilirken, ölümüyle ilgili soruşturmaya başlandığı bildirildi.

Otomobil, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla cesetle birlikte incelenmek üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Otomobilin Ali Yar adına kayıtlı olduğu belirlendi.

ALININ ORTASINDAN TEK KURŞUNLA VURULMUŞ

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde sokağa park edilen otomobilin bağajında bulunan ve üzerinden çıkan kimlikte Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Boztepe Köyü nüfusuna kayıtlı Uğur Başkan'a ait olduğu öğrenilen cesette olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı tesbitlerde, iki kaşının ortasından tek kurşunla vurulduğu anlaşıldı. İzmit Asri Mezarlık Morgu'na götürülen cesede burada Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ön otopsi de yapıldı. Alnından giren merminin kafasının arkasından çıktığı belirlenen Uğur Başkan'ın kim tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için araştırmalar sürdürülüyor.