BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Organize suç örgütü böyle çökertildi

İstanbul’da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Operasyon, polis kamerasıyla da görüntülendi. <br/>İsta...

Abone ol

İstanbul’da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Operasyon, polis kamerasıyla da görüntülendi.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Bakırköy, Sultanbeyli ve Küçükçekmece’de düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alınırken, 1 ruhsatsız tabanca, 14 fişek ve çok sayıda doküman ele geçirildi.
Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şebekenin 16 ayrı suç eyleminin tespit edildiği belirtildi. Eylemleri arasında yaralama, darp, yalan beyanla adam tutuklatma, tefecilik, hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlar yer alan şebekenin ayrıca eylemleri arasında tefe usulü borçlandırma, bu kişilerin ailelerinin tehdit edilmesinin de bulunduğu belirtildi.
Yapılan operasyon anları polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde belirlenen adreslere yapılan baskın anları, evde yapılan aramalar, ele geçirilen silah, fişek, dokümanlar ve zanlının gözaltına alınması görülüyor.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerden 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5 şüpheli serbest bırakıldı.
(İHA)