BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Obama’dan Mahmud Abbas’a övgü

ABD Başkanı Barack Obama, barış sürecine yaptığı katkılardan dolayı Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’a "minnettar" olduğunu söyledi.<...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, barış sürecine yaptığı katkılardan dolayı Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’a "minnettar" olduğunu söyledi.
Filistin lideriyle yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Obama, Abbas’ın her zaman şiddeti reddettiğini ve bölgenin barışa ihtiyacı olduğunu vurguladığını söyledi.
ABD’nin Ortadoğu’da kalıcı bir barışın tesisi için verdiği sözlere sonuna kadar sadık kalacağını belirten Obama, "Hiç birimiz bunun kolayca başarılabileceğini düşünmüyor" dedi.
Obama, "Bu sabah konuşmamda da söylediğim gibi, barış, Başbakan Netanyahu’nun yanı sıra Başkan Abbas’ın siyasi riskler taşımasını zorunlu kılıyor. Fakat her iki tarafın da bu riskleri almak istemelerinin nedeni, barış ve huzur içinde yan yana yaşayan iki devlet hedefimizi başarmamızın en iyi ve tek yolunun bu olduğunu anlamalıdır. Bu Filistin çocukların hakkıdır. Bu İsrailli çocukların hakkıdır" ifadelerini kullandı.

MAHMUD ABBAS
Abbas ise, Filistinliler’in Obama’nın Filistin topraklarına yaptığı tarihi ziyareti büyük bir gururla hatırladıklarını belirterek, "Bu ziyaretin ardından desteğiniz ve yardımınızla barış görüşmelerini başlattık. ABD’nin müstakbel Filistin devletinin kurumlarını tesis etme noktasında Filistin halkına verdiği destekten dolayı takdirlerimizi sunuyoruz. Umuyoruz ki, desteğiniz ve süren yardımlarınızla çok yakında bu (Filistin devleti) somutlaşacaktır" dedi.
Filistin Yönetiminin barış sürecine sık sıkıya bağlı olduğunu tekrarlayan Abbas, "Sayın Başkan’ın da ifade ettiği gibi, barışın kolay veya basit olacağı rüyası içinde değiliz. Birçok zorluğun üstesinden gelmek zorundayız. Fakat Ortadoğu’da barışı gerçekleştirmek, sadece Filistin ve İsrailliler için değil, tüm bölge ve dünya için önemlidir" diye konuştu.
(İHA)