BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Ordu internette satılık

ABD ordusu internetten parça parça satılıyormuş. Müfettişler ortaya çıkardı.

Abone ol

ABD Ordusu’ndan çalınan bir kısım hassas askeri mühimmatın internette açık artırmayla satıldığı ortaya çıktı. Hassas askeri mühimmat arasında F-14 avcı uçaklarına ait anten parçaları da bulunuyor

Devlet Tahkik Ofisi’nin Kongre için yaptığı araştırma neticesinde hazırlanan bir rapor sanal silah karaborsasında askeri mühimmatın satıldığı bilgisi üzerine müfettişlerin alıcı kılığına girmesi sonucu hazırlandı.

İnternetin en büyük açık artırma sitelerinden e-BAY ve Craigslist sayfalarında gerçekleşen alışveriş sırasında alıcı kılığındaki müfettişlere herhangi bir soru sorulmadığı belirtiliyor.

Pentagon internetten satışı yapılan çalıntı mühimmatın büyük bir kısmını hassas malzeme olarak sınıflandırdığından, ülke dışına satışına da kısıtlamalar getiriyor. Buna karşın çalıntı mühimmata en çok ilgi Rusya,İran, Çin gibi ülkelerden gelmiş.

SAVAŞ UÇAĞI PARÇASI DA VAR

SatIlan malzemeler arasında şu anda ABD tarafından üretimi ve kullanımı durdurulan, ancak İran’ın Şah zamanında satın alıp halen kullandığı ancak modernizasyonu yapılamadığı için yedek parça sıkıntısı çektiği F-14 parçalarının da bulunması kaygı uyandırdı.

Satılan diğer malzemeler arasında Nükleer Biyolojik Kimyasal koruyucu elbise, kimyasal-biyolojik silah yapımında kullanılan tüpler, dürbün özelliği de bulunan gece görüş gözlükleri, gaz maskeleri ve askeri üniformalar da bulunuyor.

Ayrıca Pentagon tarafından askeri personele zimmetli çelik yelek gibi malzemelerin de çalınarak satıldığı tespit edildi. Müfettişlerin raporunda satıcıların tespit edilmeye çalışıldığı, elde edilen isimlerin Pentagon envanteri ile karşılaştırılarak eski askeri görevli olup olmadıkları anlaşılmaya çalışıyor.